Οι περυσινές προσλήψεις παράλληλης στήριξης στο Νομό Λασιθίου στην Α΄ Φάση μόνο ως φιάσκο μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο  εμπαιγμός στο θέμα του πιο ευαίσθητου τομέα, αυτού  της ειδικής αγωγής με τα ψίχουλα που αποστέλλονται κάθε χρόνο στο Νομό Λασιθίου δεν έχει τέλος. Παιδιά  που θα έπρεπε  να φοιτούν σε αυτές τις δομές να έμεναν στα σπίτια τους περιμένοντας τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου δέχτηκε οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας δια μέσω του Περιφερειακού Διευθυντή ΠΕ&ΔΕ Κρήτης να μειώσει τα κενά των νηπιαγωγείων υπολογίζοντας παράνομα 1/25 αντί 1/22 που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, περιέκοψε, ο ίδιος περιέκοψε τις Τάξεις Υποδοχής από 10 σε 4. Το Υπουργείο Παιδείας με το  Αρ. Πρωτ.: 134851/Ε1 έγγραφο δίνει οδηγίες περικοπών κενών στην παράλληλη.

Δε δεχόμαστε τη λογική των περικοπών

  1. Όχι σε μειώσεις κενών σε τμήματα ΖΕΠ
  2. Όχι σε 25 μαθητές ανά τμήμα μετά από προφορικές εντολές σε νηπιαγωγεία.
  3. Όχι στην περικοπή των κενών στην ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη.

Άραγε αφού υπάρχουν υπογεγραμμένες πιστώσεις ΕΣΠΑ – και μάλιστα αυξημένες κατά 5% – για ποιο λόγο αυτή η μανία με τις περικοπές και την συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης; Η εμμονή της νυν ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ εναντίον του δημόσιου δωρεάν σχολείου μας κάνει αν αντιλαμβανόμαστε τα σχέδια που απεργάζονται για την πολύκροτη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που ετοιμάζουν.

Καταγγέλλουμε τη λογική της νυν ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να παραβλέπει την ισχύουσα νομοθεσία και να προβαίνει σε προφορικές εντολές που στόχο έχουν τη συρρίκνωση των αναγκών.

Διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους και σε κάθε υπεύθυνο ότι ο Νομός Λασιθίου δεν είναι ο φτωχός συγγενής στην Εκπαίδευση όσον αφορά την κάλυψη των κενών.

Εμείς θα είμαστε εδώ και απέναντι στις λογικές και τις πρακτικές των περικοπών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αλέξανδρος Αλεξάκης& Γιάννης Πασπαράκης, Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λασιθίου