Ο κ. Γιώργος Αϊλαμάκης είναι από χθες Αντιδήμαρχος Σητείας αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες που αφορούν την εποπτεία της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, την ευθύνη για το συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της Πολιτικής Προστασίας καθώς και αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Ιτάνου.
Ο νέος Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε αρχικά τον κόσμο για την στήριξη στο πρόσωπό του καθώς και τον Δήμαρχο Σητείας για την επιλογή στην θέση αυτή από την οποία απορρέουν σημαντικές ευθύνες στις οποίες θα προσπαθήσει όπως δήλωσε με όλες του τις δυνάμεις να ανταποκριθεί. Αναφορικά με την ανάληψη των νέων καθηκόντων έκανε λόγο για μία πρωτόγνωρη εμπειρία και συνάμα πολύ σημαντική. Και πρόσθεσε: «Θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον Δήμο μας, τον τόπο μας και τους πολίτες. Πιστεύω εξάλλου ότι με σωστή ιεράρχηση και πολλή δουλειά μπορούμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».
Στην κατεύθυνση αυτή, και στο πλαίσιο ενδελεχούς ενημέρωσης, ο νέος Αντιδήμαρχος είχε επαφές και συνομιλίες χθες για ζητήματα που αφορούν τις διοικητικές υπηρεσίες με τον Προϊστάμενο κ. Μιχάλη Οικονομάκη όσο και για θέματα πολιτικής προστασίας και κοινωνικής προστασίας με τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλο Καπετανάκη και τους πρώην Αντιδημάρχους κ. Νίκο Κοζυράκη και Παύλο Χριστοδουλάκη τους οποίους και ευχαρίστησε για την καλή διάθεση συνεργασίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Αϊλαμάκης, από τις επαφές και τις συζητήσεις που έχουν γίνει ως τώρα έχει διαφανεί η καλή διάθεση συνεργασίας σε ότι αφορά το προσωπικό του Δήμου. Για τον τομέα της πολιτικής προστασίας έκανε λόγο για ένα «καυτό» κομμάτι που σχετίζεται με ακραία πολλές φορές φαινόμενα. Τόνισε ότι είναι σημαντική η κατάλληλη προετοιμασία και ο σωστός σχεδιασμός. «Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Εστίασε παράλληλα στον τομέα της κοινωνικής προστασίας σημειώνοντας ότι είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να στηριχθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. «Θα είμαστε κοντά στους πολίτες, βοηθώντας όπως μπορούμε», τόνισε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ