Ανάβαση στην κορυφή Οξά
Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για το συλλαλητήριο για την υγεία
Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου σε Ανώγεια-Άγιο Υάκινθο (βίντεο)
Όλα έτοιμα για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία
Στο πλευρό των κατοίκων του Λασιθίου ο Χάρης Μαμουλάκης
Superyacht 1 δισ. δολλαρίων – Έχει δικό του αερόστατο
Εκδόθηκε η ΚΥΑ προκαταβολής 50% της κρατικής αρωγής για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο κατά τις πυρκαγιές του 2023
Κατώτατος μισθός: Το επικρατέστερο σενάριο που μελετά η κυβέρνηση

Μουντομπάσκετ: «Τελικός» πρόκρισης για την Εθνική με την Τσεχία, στις 11:30

Η αξιοποίηση της τελευταίας ευκαιρίας «ζωής» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας είναι το ζητούμενο για την Εθνική Ανδρών, στο κλείσιμο της αυλαίας της 2ης αγωνιστικής για την Β’ φάσης της διοργάνωσης.

Η «γαλανόλευκη» πήρε παράταση στο όνειρο, μετά το θρίαμβο της Τσεχίας επί της Βραζιλίας (93-71), και πλέον καλείται απέναντι στην ομάδα του Ρόνεν Γκίνσμπουργκ να κρύψει τις παθογένειες που «κουβαλά» στο παιχνίδι της από την Α’ φάση της διοργάνωσης και να μην προστεθεί στη λίστα των «θυμάτων» της Τσεχίας.

Η Εθνική Ανδρών θα παραταχθεί στο «Shenzhen Bay Sports Center» (9/9, 11:30 ΕΡΤSports HD) σε έναν αγώνα δίχως αύριο, με τη νίκη και την τρίτη επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο να αποτελούν μονόδρομο για τη «γαλανόλευκη», χωρίς όμως αυτά να είναι αρκετά. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου για να προκριθεί στη νοκ άουτ φάση των «8» θα πρέπει η επιτυχία να συνδυαστεί με διαφορά τουλάχιστον 12 πόντων και παράλληλα οι ΗΠΑ να κάνουν το αυτονόητο και να επικρατήσουν της Βραζιλίας (9/9, 15:30). Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ολοκληρώνει από τον 11ο όμιλο τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση και «αποχαιρετά» τα παρκέ της Κίνας.

Η Τσεχία αποτελεί τον ορισμό της ομάδας, η οποία διαθέτει καλά δομημένες άμυνα και επίθεση, με διάρκεια και ξεκάθαρους ρόλους. Η μοναδική ήττα που φέρει στην «παρθενική» συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι από την Team USA (88-67), ενώ όσοι την υποτίμησαν το… πλήρωσαν. Από το ρόστερ της ξεχωρίζει ο γνώριμος μας από τη θητεία του στα ευρωπαϊκά παρκέ, Τόμας Σατοράνσκι, ο οποίος από τη στιγμή που μεταπήδησε στο ΝΒΑ «έφτιαξε» και το σουτ του και πλέον αποτελεί έναν δίμετρο πόιντ γκαρντ και… πολυεργαλείο μέσα στο παρκέ. Αυτό άλλωστε το απέδειξε απέναντι στη Βραζιλία, την οποία «τιμώρησε» με το πλήρες παιχνίδι του (20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ). Η Εθνική Ανδρών διαθέτει ψηλά γκαρντ, ικανά να περιορίσουν τον Σατοράνσκι, αλλά ο άσος των Σικάγο Μπουλς, δεν αποτελεί τη μοναδική απειλή, καθώς στη ρακέτα ο σέντερ της Τσεχίας, Οντρέι Μπάλβιν, έχει βρει ρυθμό, έχοντας μέσο όρο που αγγίζει το νταμπλ νταμπλ (11.5π., 9.5ρ.). Το παιχνίδι της Τσεχίας, πάντως, δε βασίζεται αποκλειστικά στους δύο προαναφερθέντες, καθώς Σατοράνσκι και Μπάλβιν απλά συμπληρώνουν το ολοκληρωμένο παιχνίδι της ομάδας. «Πονοκέφαλο» για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας, Ρόνεν Γκίνσμπουργκ, αποτελεί η συμμετοχή του Μπλέικ Σιλμπ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο στη νίκη επί της Βραζιλίας και απείχε από την προπόνηση της Κυριακής (8/9).

Η Εθνική Ανδρών καλείται να επιστρατεύσει την εξαιρετική άμυνα που είχε στην αναμέτρηση με τις ΗΠΑ, με την προβληματική επίθεση που παρουσίασε απέναντι στην Team USA να είναι απαγορευτική…

Στον 12ο όμιλο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, με τις Γαλλία και Αυστραλία να εξασφαλίζουν από την 1η αγωνιστική της Β’ φάσης την πρόκριση στα προημιτελικά και να ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους πριν την οκτάδα με ένα μεταξύ τους ντέρμπι πρωτιάς (9/9, 15:00). Νωρίτερα, αναμετρώνται Λιθουανία και Δομινικανή Δημοκρατία (9/9, 11:00), που έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια.

To πρόγραμμα στο κλείσιμο της αυλαίας (9/9) της 2ης αγωνιστικής στη Β’ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας:

ΦΑΣΗ 16

11ος ΟΜΙΛΟΣ

11:30 Τσεχία-Ελλάδα

15:30 ΗΠΑ-Βραζιλία

12ος ΟΜΙΛΟΣ

11:00 Δομινικανή Δημοκρατία-Λιθουανία

15:00 Γαλλία-Αυστραλία

ΘΕΣΕΙΣ 17-32

15ος ΟΜΙΛΟΣ

10:30 Ιαπωνία-Μαυροβούνιο

14:30 Τουρκία-Νέα Ζηλανδία

16ος ΟΜΙΛΟΣ

11:00 Ιορδανία-Σενεγάλη

15:00 Γερμανία-Καναδάς
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist