Σε σειρά παρεμβάσεων για τη βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών προχωρά τις τελευταίες ημέρες η τεχνική υπηρεσία του δήμου.
Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες διαγραμμίσεων και, με εντολή του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, έχει δοθεί προτεραιότητα στις διαβάσεις έξω από σχολικές μονάδες σε όλο το Δήμο αλλά και στο κέντρο της πόλης, όπου η κίνηση πεζών και τροχοφόρων είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.
Παράλληλα, όπου κρίνεται απαραίτητο, τοποθετούνται και προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα οποία αποτρέπουν την παράνομη στάθμευση οχημάτων πάνω στα πεζοδρόμια.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Νικηφοράκης, «βασική μας προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές μας θα προσέρχονται και θα αναχωρούν από τα σχολεία τους, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, ενώ έμφαση δίνουμε και στον κεντρικό ιστό, λόγω της αυξημένης κίνησης».
Στο πλαίσιο αυτό τοποθετηθήκαν πλαστικά κολωνάκια σε σημεία έξω από την πλατεία της δημοτικής αγοράς όπου στάθμευαν κυρίως ΙΧ αλλά και λεωφορεία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων , κυρίως κατά τις ημέρες και ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.
Παράλληλα η νέα δημοτική αρχή, προχωρά στην προμήθεια 700 πλαστικών κώνων (κολωνάκια), τα όποια θα τοποθετηθούν σε σημεία της πόλης ώστε να αποτρέπεται η στάθμευση οχημάτων και να διευκολύνεται η κυκλοφορία.
Αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της πόλης ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την έλλειψη χώρων στάθμευσης γύρω από το Ενετικό Λιμάνι της πόλης.
Η σύσκεψη, συγκαλείται με πρωτοβουλία των παραγωγικών φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.