Παρουσία τρίτεκνων και μη προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της εορτής της Προστάτιδας του συλλόγου, Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης. O εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.

Στο κήρυγμά του ο π. Κων. Χαλκιαδάκης  ανέφερε στοιχεία από τη ζωή των τριών τέκνων της Αγίας Σοφίας, και έδωσε βαρύτητα στη σημασία της ύπαρξης των τεσσάρων αυτών «αρετών» όπως είπε σε κάθε οικογένεια. Στη συνέχεια έδωσε τις ευχές του στο Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου που αγωνίζονται για τις οικογένειες του νομού μας και δίνουν το στίγμα της στήριξης των οικογενειών.

Μετά το τέλος του εσπερινού, από το σύλλογο, μοιράστηκαν εδέσματα αλμυρά και γλυκά, νερά, χυμός και για κάθε παιδί –ανεξάρτητα αν είναι από τρίτεκνη οικογένεια- δόθηκε φάκελος με σχολικά είδη.

Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος της ενορίας π. Εμμ. Σαρρής χαιρέτησε και ευχήθηκε στα μέλη του συλλόγου. Παρούσα στον εορτασμό ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Χανιωτάκη. Όσον αφορά στην παρουσία από το δήμο ή των οργάνων του, κανένας δεν ήταν παρών για να δηλώσει τη στήριξή του σε μια ομάδα συνανθρώπων που δρα εθελοντικά για το καλό της οικογένειας, άρα και της κοινωνίας.

Χρόνια πολλά σε  όλους. Και του χρόνου.

Από το Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Λασιθίου