Η δημοτική παράταξη “ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ” λειτουργώντας στα πλαίσια της συμμετοχικής δημοκρατίας αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία ομάδων εργασίας (ΟΕ) και ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τους δημότες Ιεράπετρας οι οποίοι ασχολούνται ή και διαθέτουν πιστοποιημένες γνώσεις σε γνωστικά αντικείμενα ανάλογα των κάτωθι ΟΕ και οι οποίοι θέλουν ενεργά να συμβάλλουν στα δημοτικά δρώμενα του τόπου μας, να δηλώσουν συμμετοχή στην αντίστοιχη ομάδα.

Η δημοτική παράταξη “ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ” θα δημιουργήσει έντεκα (11) ΟΕ: Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αστικών Παρεμβάσεων, Αναπτυξιακών Έργων, Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού, Υγείας και Πρόνοιας, Ατόμων με Αναπηρία (ΑμΕΑ), Διαχείρισης Αδέσποτων  και Δεσποζόμενων Ζώων, Πρωτογενούς Τομέα

Στόχος των ΟΕ είναι η υιοθέτηση μιας από κάτω προς τα πάνω (bottom-up) διαβούλευσης των θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας. Δηλαδή, με τη συμβολή των συνδημοτών και με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο επιζητούμε την παραγωγή ιδεών και προτάσεων. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας της δημοτικής παράταξης “ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ” είναι η τεκμηριωμένη και στοχευμένη δημιουργία προτάσεων, οι οποίες και θα παρουσιάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα στις ΟΕ θα πραγματοποιείται:

1.Ανταλλαγή πληροφοριών για τα αντικείμενα των ΟΕ,

2.Ταυτοποίηση προκλήσεων και προβλημάτων

3.Ανάπτυξη ιδεών και λύσεων για τα εμφανιζόμενα προβλήματα

4.Δημιουργία προτάσεων

5.Συντονισμός δράσεων

6.Συνεργασία με τους ανάλογους Φορείς και τις Συλλογικές Οργανώσεις του Δήμου Ιεράπετρας, και

7.Συζήτηση τρόπων βελτίωσης της ποιότητας ζωής στον Δήμο μας

Προκειμένου να ενταχθείτε σε κάποια από τις ΟΕ, θα πρέπει να μας αποστείλετε ένα e-mail στο mazi.gia.tin.ierapetra@gmail.com, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας, την ηλικία σας, τις σπουδές σας, την εργασία σας, την ΟΕ, στην οποία θέλετε να ενταχθείτε καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας, στο οποίο επιθυμείτε να σας ενημερώσουμε για την πρώτη συνάντηση της ομάδας. Μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής το πολύ σε δυο ΟΕ.

Για τη Δημοτική Παράταξη

“ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ”

Ο επικεφαλής

Αργύρης Θ. Πανταζής