Γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη διεκδικούν οι επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας,  τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συνωστίζονται 27 δημοτικοί σύμβουλοι στη Γραμματεία του Δ.Σ. για να ενημερωθούν για τα θέματα και τις υπηρεσιακές εισηγήσεις επί των θεμάτων αυτών.

Ο κ. Νίκος Κοκκίνης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ζήτησε μαζί με την πρόσκληση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που αποστέλλεται σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους ηλεκτρονικά να αποστέλλονται και οι εισηγήσεις που αφορούν τα θέματα αυτά.

Επίσης τόσο ο κ. Κοκκίνης όσο και ο κ. Ανδριώτης, απαίτησαν από τη δημοτική αρχή να φροντίσει να τους παραχωρηθεί κατάλληλος χώρος για να χρησιμοποιούν ως γραφείο και χώρο συνάντησης της ομάδας τους ή συνάντησης με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Και ορισμένες μέρες της εβδομάδος να τους παραχωρείται και διοικητικός υπάλληλος για να τους εξυπηρετεί γραμματειακά.

Διευκρινίζεται ότι στον κ. Κοκκίνη έχει παραχωρηθεί χώρος στο παλιό γραφείο του Δημάρχου στον 2ο όροφο του παλιού δημαρχείου, όπου, όμως συνεδριάζει ως σήμερα και το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ και εκεί έχουν συσσωρευτεί και πολλά αντικείμενα, βιβλία κλπ. από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία ανακαινίζεται, μετατρέποντας το γραφείο αυτό ουσιαστικά σε αποθηκευτικό και μη λειτουργικό χώρο.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι είναι ο μόνος διαθέσιμος χώρος για να εξυπηρετηθούν προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο ανακαίνισης του ΡΕΞ, τέλος του 2019 ή αρχές του 2020, όπου θα τους παραχωρηθεί γραφείο. Απέκλεισε δε λόγω υποστελέχωσης του Δήμου την απασχόληση υπαλλήλου για γραμματειακή υποστήριξή τους, όπως ζήτησε ο κ. Κοκκίνης. Όπως επίσης είπε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκανάρονται όλες οι εισηγήσεις και οι φάκελοι των θεμάτων που συζητούνται στο Δ.Σ. και να τους αποστέλλονται ηλεκτρονικά.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ