Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Λιβύη: 6 τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά, σε αεροπορικό βομβαρδισμό σε ιππικό όμιλο

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, τραυματίστηκαν προχθές Κυριακή όταν βομβαρδίστηκε από αέρος ιππικός όμιλος κοντά στη λιβυκή πρωτεύουσα, ανέφερε χθες Δευτέρα πηγή προσκείμενη σε νοσοκομείο.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας αφρικανός μετανάστης που δούλευε στον όμιλο, είπε η πηγή αυτή, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και εδρεύει στην Τρίπολη, όπως και η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (MANUL) κατηγόρησαν τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ ότι διέπραξαν την επίθεση αυτή.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του αυτοανακηρυγμένου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του Χάφταρ, ο Άχμαντ αλ Μισμάρι, διέψευσε ότι οι δυνάμεις προχώρησαν σε «αυτό το πλήγμα».

Ο ΛΕΣ εξαπέλυσε την 4η Απριλίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση για να κυριεύσει την Τρίπολη.

Η ΚΕΕ κατήγγειλε «το άνανδρο αεροπορικό πλήγμα που διέπραξαν ο εγκληματίας πολέμου [σ.σ. Χάφταρ] και οι παραστρατιωτικοί του εναντίον ιππικού ομίλου στη Τζανζούρ», δυτικό προάστιο της Τρίπολης, με ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν σαστισμένα και τρομοκρατημένα παιδιά, άλογα τραυματισμένα να κείτονται στο έδαφος κι ένα αγοράκι να δέχεται φροντίδες σε κλινική.

Από την πλευρά της η MANUL εξέφρασε «φρίκη» για «το αεροπορικό πλήγμα που διεξήγαγαν οι δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ με στόχο ιππικό όμιλο στη συνοικία Τζανζούρ στην Τρίπολη».

Σε ανακοίνωσή της, η αποστολή ανέφερε πως έστειλε μια ομάδα για να διενεργήσει έρευνα επιτόπου και επιβεβαίωσε πως «στρατιωτικό αεροσκάφος έριξε τέσσερις μη κατευθυνόμενες βόμβες στον ιππικό όμιλο, πολιτική εγκατάσταση όπου δεν έχουν παρατηρηθεί ούτε στρατιωτικός εξοπλισμός ούτε στρατιωτικές υποδομές». Η MANUL καταδίκασε «με τον πλέον έντονο τρόπο αυτή τη φρικιαστική επίθεση», που δυνητικά αποτελεί, κατ’ αυτήν, «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου (…) και έγκλημα πολέμου».

Αντιμέτωπη με την κλιμάκωση των αεροπορικών επιδρομών του ΛΕΣ, που έχουν πλήξει επανειλημμένα, όπως καταγγέλλει, «πολιτικούς στόχους», η ΚΕΕ προέτρεψε εκ νέου τη διεθνή κοινότητα να στείλει στη χώρα «αποστολή έρευνας» προκειμένου να τεκμηριωθούν «οι πολύ σοβαρές παραβιάσεις» του διεθνούς δικαίου από τον ΛΕΣ και να εγγράψει τον στρατάρχη Χάφταρ στη μαύρη λίστα των προσώπων που υφίστανται «διεθνείς κυρώσεις».

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist