Τα προβλήματα των μικρών αποσταγματοποιών, των διήμερων, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς του νομού Λασιθίου κ. Γιάννης Καναβάκης ενημέρωσε για τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Οικονομικών:
«Οι αμπελουργοί ζητήσαμε να έχουμε και φέτος τη δυνατότητα να μπορούμε να δικαιολογήσουμε απόσταξη μεγαλύτερων ποσοτήτων σε σχέση με τις προβλεπόμενες. Σήμερα, αν οι ποσότητες σταφυλιών ξεπεράσουν τα 1700 κιλά σταφύλια, θα πρέπει η επιπλέον ποσότητα να δοθεί σε οινοποιεία, με τα σχετικά παραστατικά. Από τα υπουργεία μας διαβεβαίωσαν ότι το θέμα θα ξεμπλοκαριστεί, με μια παρέκκλιση, ώστε να μπορεί ο κάθε αμπελοκαλλιεργητής και καζανάρης να βγάζει παραπάνω κιλά, και, χωρίς να έχει τιμολόγια από οινοποιεία, να μπορεί να πουλήσει στο όνομά του» ανέφερε ο κ. Καναβάκης και θεωρεί ότι υπήρξε σαφής δέσμευση από όλες τις πλευρές και ότι η ευνοϊκή αυτή απόφαση θα έλθει τις επόμενες ημέρες.
♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας