Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΜε αξιόλογες παραστάσεις ξεκίνησε και συνεχίζεται το 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου...

Με αξιόλογες παραστάσεις ξεκίνησε και συνεχίζεται το 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Ιεράπετρα

Από

Ημερομηνία

Με το κοινό να κατακλύζει την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» άνοιξε το περασμένο Σάββατο η αυλαία του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνεται, μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, στην Ιεράπετρα από τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας με τη συνεργασία της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ του Δήμου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο «Σπίτι του Ηθοποιού», με τη δημοφιλή ηθοποιό Άννα Φόνσου, που ως πρόεδρος του συγκεκριμένου κοινωφελούς, φιλανθρωπικού, πολιτιστικού  μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδρύματος κατάφερε να το καταστήσει ένα «καταφύγιο» για ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον πολιτισμό και σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, να πραγματοποιεί την έναρξη της διοργάνωσης.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με το θεατρικό εργαστήρι «Θεατροφρένεια»- από το Δίστομο να κάνει το «ποδαρικό» επι σκηνής, παρουσιάζοντας τη «Δράκαινα» του Δημήτρη Μπόγρη, σε σκηνοθεσία του Τάσου Σταθά.

Χθές, Κυριακή, η θεατρική ομάδα «Απάμεια» από τα Ν. Μουδανιά παρουσίασε «Τα εργαζόμενα κορίτσια» του Φρανκ Μακ Γκίνες σε διασκευή-σκηνοθεσία Ορέστη Τεάζη, ενώ χθες η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης έπαιξε κλασικό «Οι Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκώ.

Σήμερα, το Φεστιβάλ συνεχίζεται με την παρουσίαση του έργου του Αλέκου Σακελάριου «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» από την θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡόpolice» από το Αγρίνιο.

Φωτογραφίες: Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Πρόσφατα άρθρα