Ξεκίνησε τα τελευταία 24ωρα στην Πλατεία Ελευθερίας το στήσιμο του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου 2019». Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνει την κεντρική πλατεία της πόλης σε ένα… μικρό, πολύχρωμο, χριστουγεννιάτικο χωριό. Μάλιστα έχει ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής συμμετοχών στη διεξαγωγή της δημόσιας κλήρωσης που θα γίνει την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, για τους διαθέσιμους οικίσκους στη χριστουγεννιάτικη αγορά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου 2019».

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και θα κλείσει τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου του 2020. Για 38 ημέρες η «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου θα πλημμυρίσει με φως, θα γεμίσει με τα χρώματα της γιορτής και της χαράς. Εορταστικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, καλλιτεχνικά εργαστήρια και εργαστήρια γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, φιλανθρωπικές δράσεις, συναυλίες, χορογραφίες, παιδαγωγικές δραστηριότητες και ό,τι μπορεί να θελήσει η παιδική φαντασία θα απλωθεί μέσα στα πολύχρωμα δρομάκια του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου».

Παράλληλα, η χριστουγεννιάτικη αγορά θα ξεκινήσει τη λειτουργία της την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, για 20 ημέρες. Το ωράριο λειτουργίας του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» και των γιορτινών καταστημάτων του θα είναι από τις 10:00 έως τις 22:00.