Το Επιμελητήριο Λασιθίου και ο Δήμος Σητείας διοργάνωσαν, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στην Σητεία μια σημαντική και συνάμα απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση αναφορικά με το πώς ένα ελαιόλαδο μπορεί να ξεχωρίσει, ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που μπορούν να το βάλουν στον «χάρτη» με τα επώνυμα ελαιόλαδα και πως αυτά μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο προϊόν.

Υπό τον συντονισμό και την καθοδήγηση της κας Κατσούλη, πιστοποιημένης γευσιγνώστριας  ελαιολάδου αλλά και κριτή σε διεθνείς και ελληνικούς διαγωνισμούς, πραγματοποιήθηκε επίσης γευστική δοκιμή 10 ελαιόλαδων από Τυνησία, Τουρκία, Κροατία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία.

Η κα Κατσούλη εξήγησε στους συμμετέχοντες πως γίνεται η γευσιγνωσία, πως διερευνώνται και προσδιορίζονται οι γεύσεις, τα αρώματα και όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που βαθμολογούνται σε κάθε διαγωνισμό. Μέσα από την γευστική δοκιμασία οι συμμετέχοντες αντελήφθησαν και κατανόησαν την διαφορετικότητα των ποικιλιών, των παραγωγικών διαδικασιών αλλά και των περιοχών παραγωγής των διαφόρων ελαιολάδων.

Η κα Νατάσα Πλακάκη, αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Λασιθίου, δεσμεύτηκε σύντομα να επαναληφθεί παρόμοιο σεμινάριο υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου, προκειμένου να ενισχυθεί η γνώση και η κατάρτιση και άλλων παραγωγών και τυποποιητών ελαιολάδου όχι μόνο στην περιοχή του ΠΟΠ Σητείας αλλά και σε ολόκληρο το Λασίθι.

Ο αντιδήμαρχος Σητείας και μέλος του ΔΣ του επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Νίκος Μακρυνάκης ζήτησε από την κα Κατσούλη διευθύντρια του διεθνούς διαγωνισμού Athena αλλά και από τον πρόεδρο του διαγωνισμού κο Στεργίδη, η διοργάνωση του 2021 να γίνει στην Σητεία.

Από το Επιμελητήριο Λασιθίου