ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΜέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Γερμανίας ο πρόεδρος του ΙΤΕ Ν....

Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Γερμανίας ο πρόεδρος του ΙΤΕ Ν. Ταβερναράκης

Από

Ημερομηνία

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Νεκτάριος Ταβερναράκης, εκλέχθηκε τακτικό μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Γερμανίας Leopoldina, στην τάξη των Νευροεπιστημών. Είναι μόλις ο δεύτερος Έλληνας επιστήμονας που εκλέγεται μέλος της Γερμανικής Ακαδημίας και η διάκρισή του αυτή αποτελεί αναγνώριση της επιστημονικής αριστείας και του υψηλού επιπέδου έρευνας που διεξάγεται στο ΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η επίσημη τελετή υποδοχής του κ. Ταβερναράκη θα πραγματοποιηθεί στο Halle της Γερμανίας, στις 8 Ιουλίου 2020.

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται μέλος της Leopoldina στον τομέα των βιοϊατρικών επιστημών, έχοντας διανύσει μια επιστημονική πορεία με ουσιαστική συμβολή στην κατανόηση των μηχανισμών νευροεκφυλισμού, μνήμης και μάθησης, καθώς και της γήρανσης. Με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα να εστιάζονται στη μελέτη των μοριακών μηχανισμών που διέπουν τη λειτουργία και την παθοφυσιολογία του νευρικού συστήματος, έχει, επίσης, συνεισφέρει στην ανάπτυξη καινοτόμων πειραματικών εργαλείων και μεθόδων για τη μελέτη του νευρικού συστήματος και της βιολογίας του κυττάρου.

Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Γερμανίας έχει ως στόχο την προώθηση της επιστημονικής και της κοινωνικής ανάπτυξης προς όφελος της ανθρωπότητας. Μέλη της είναι κορυφαίοι επιστήμονες, οι οποίοι χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης για το επιστημονικό τους έργο και διακρίνονται για τη διεξαγωγή υψηλής στάθμης, καινοτόμου έρευνας. H Ακαδημία αριθμεί περί τα 1.600 μέλη εκ των οποίων 179 έχουν τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ.

Πρόσφατα άρθρα