ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΣτα μώβ η Περιφέρεια με φωτεινό και ηχηρό το μήνυμα της πρόληψης...

Στα μώβ η Περιφέρεια με φωτεινό και ηχηρό το μήνυμα της πρόληψης του καρκίνου

Από

Ημερομηνία

Στα μώβ χρώματα φωταγωγήθηκε το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνει ο  σύλλογος  «Ευ Ζω με τον καρκίνο», με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης στοχεύοντας στην ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τον Παγκρεατικό Καρκίνο. Η φωταγώγηση έγινε πριν από λίγο στην εκδήλωση ενημέρωσης και διανομής πληροφοριακού υλικού στους διερχόμενους στην είσοδο του κτηρίου της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Παγκρεατικού Καρκίνου -21 Νοεμβρίου 2019- όπου η Κρήτη συμμετέχει στο παγκόσμιο κίνημα που συσπειρώνει περισσότερες από 80 οργανώσεις καρκίνου, από 30 χώρες και έξι ηπείρους για να ευαισθητοποιήσει για  την πρόληψη του Παγκρεατικού καρκίνου.

Η δράση,όπως ανέφεραν οι συνδιοργανωτές στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με τα πρώιμα συμπτώματα και τους κινδύνους του καρκίνου του παγκρέατος και την επείγουσα ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση, η οποία τελικά μπορεί να σώσει ζωές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο  Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχηε της ΠΕ Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας-κοινωνικής πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος -υπεύθυνος  των κινητών μονάδων πρόληψης της Περιφέρειας Γιώργος Πιτσούλης, η εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος υπεύθυνη διασύνδεσης της Περιφέρειας με εθελοντικές οργανώσεις-Αλληλεγγύη,η πρόεδρος κα Κουναλάκη με τα μέλη του συλλόγου “Ευ Ζω με τον καρκίνο”, εθελοντές και διερχόμενοι πολίτες.

 

Πρόσφατα άρθρα