Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο “Στο βασίλειο των Φωτόφιλων Φυκών”.

Η παρουσίαση θα γίνει στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας από τη βραβευμένη εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Σκουλά Ειρήνη την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.00.

Μια φορά και έναν καιρό…στο Βασίλειο των Φωτόφιλων Φυκών…Εκεί κάτω από τα κρυστάλλινα νερά  της θάλασσας υπάρχει ένας άλλος κόσμος…μαγικός. Ένα κρυμμένο βασίλειο… Στις Κυστοσέιρες στα μεγάλα φαιοφύκη, βρισκόταν το πανέμορφο παλάτι της βασίλισσας Σάρπα Σάλπα…”

Το παραμύθι βασίζεται σε ένα σύγχρονο επιστημονικό πρόβλημα, την εισβολή θαλάσσιων τροπικών ειδών στη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ (λεσσεψιανή μετανάστευση). Τα ονόματα των ηρώων ακολουθούν την επιστημονική ταξινομική ονοματολογία με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με το διεθνές σύστημα κατάταξης των ειδών. Η ιστορία γίνεται “γέφυρα επικοινωνίας” ανάμεσα στον φανταστικό κόσμο του παραμυθιού και τον πραγματικό κόσμο της επιστήμης.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν οι συγγραφείς του βιβλίου, ερευνητές του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., Δρ. Ντούνας Κων/νος και Δρ. Κουλούρη Γιολάντα.

Σας περιμένουμε για ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό γεμάτο μυστικά της θάλασσας!!!