Μέχρι τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται να τεθούν εκ νέου σε λειτουργία και να να έλθει ξανά το… φως στους φωτεινούς σηματοδότες του κόμβου Ξηροκάμπου, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, στην δικαιοδοσία της οποίας ανήκει η λειτουργία και η συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών επί του ΒΟΑΚ.

Ένας από τους κεραυνούς που έπεσαν το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο ηλεκτρονικό σύστημα των φαναριών, με αποτέλεσμα από εκείνη την ημέρα τα φανάρια να μην λειτουργούν, δημιουργώντας αναστάτωση, εκνευρισμό αλλά και ανησυχία στους διερχόμενους οδηγούς.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Γιώργος Σπυριδάκης, τελικώς από τον εν λόγω κεραυνό δεν κάηκε μόνο η πλακέτα, αλλά κατεστράφη ολοσχερώς ολόκληρη η συσκευή στα φανάρια. Όπως ανέφερε, μέχρι τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να έχει επιδιορθωθεί η βλάβη.

Η μεγάλη καθυστέρηση αποκατάστασης της βλάβης προήλθε από το ότι υπάρχει στη χώρα μας μία μόνο κατασκευάστρια εταιρία, η οποία το τελευταίο διάστημα ήταν επιφορτισμένη με την επιδιόρθωση βλαβών σε πολλές περιοχές.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ