Σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα μπήκε από απόψε ο Άγιος Νικόλαος καθώς άναψαν τα φώτα που έχουν τοποθετηθεί στα επιστύλια. Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ. Κωστής Καστελλιανάκης συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες τοποθέτησης του Χριστουγεννιάτικου φωτισμού και θα ανάβουν σταδιακά όσα τοποθετούνται.

Παράλληλα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής και του ΠΑΟΔΑΝ για τον στολισμό και τις εκδηλώσεις της περιόδου των Χριστουγέννων στην πόλη και σε όλο τον Δήμο του Αγίου Νικολάου. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Λευτέρης Ραφαϊλάκης, αυτές τις ημέρες γίνεται προσπάθεια να περατωθούν όλες οι εκκρεμότητες σε όλη την περιφέρεια του Δήμου. Έχουν γίνει συναντήσεις με όλα τα τοπικά συμβούλια και τους πολιτιστικούς συλλόγους  και εντός των επομένων ημερών – μέχρι το τέλος της εβδομάδας πιθανότατα – αναμένεται το συνολικό πρόγραμμα να «κλείσει» και να δοθεί και επίσημα στη δημοσιότητα.

Εντός των επόμενων ημερών προγραμματίζεται να τοποθετηθεί στο χώρο της Λίμνης το 10μετρο χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα φωταγωγηθεί στις 6 Δεκεμβρίου – ανήμερα του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου – σηματοδοτώντας ουσιαστικά και την έναρξη των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων. Η κεντρική εκδήλωση της φωταγώγησης θα γίνει από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα και θα «συντροφεύεται» από διαφόρων λογής δρώμενα που θα στηθούν στην περιοχή: ξυλοπόδαροι, κλόουν, face – painting, η μπάντα των «Harmonic Pulse», τοπικές σχολές χορού, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, χριστουγεννιάτικο τρενάκι συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, στον σχεδιασμό ενώ θα συμμετάσχουν με τα δικά τους δρώμενα και οι Πρόσκοποι.

Όπως μας είπε ο κ. Ραφαϊλάκης, οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις θα συνοδεύονται από το κεντρικό σύνθημα – προτροπή προς όλους τους δημότες “Ας κάνουμε τον Τόπο μας πιο φωτεινό”.

Εξάλλου, ήδη ο χώρος του παλιού Ειρηνοδικείου διαμορφώνεται αναλόγως από τους ανθρώπους του Δήμου και του ΠΑΟΔΑΝ προκειμένου να φιλοξενήσει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων «Σπίτι του Άη Βασίλη» (21 με 30 Δεκεμβρίου). 

Επίσης, από τον ΠΑΟΔΑΝ θα γίνει προσπάθεια να φωτιστούν φέτος ακόμη περισσότερο τα κτίρια του Οργανισμού – ΡΕΞ, δημοτική πινακοθήκη, βιβλιοθήκη, Ειρηνοδικείο.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ