«Όσκαρ, γράμμα στο Θεό»-Mία παραγωγή του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας
Το Σαββατοκύριακο ο αγώνας «Ανάβαση Ζένια Η&Κ ΑΕΒΕ»
Συνάντηση για την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων και  μονοπατιών των χωριών του Δήμου Ιεράπετρας
Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Ιεράπετρας και αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη με το δίκτυο πόλεων “Βιώσιμη Πόλη”
O αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης δήμου Ιεράπετρας στην ΓΣ του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης
«Giro Di Neapoli» από τον Π.Ο. “Δρήρος”
Κατανυκτικός εσπερινός και ομιλία
Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου στο Eudamus 2024
Μ. Πεπόνης: Το Λασίθι ενωμένο και δυνατό αποδεικνύει ότι έχει φωνή και στέλνει “μήνυμα” για την υγεία σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)
Προσοχή στις αγορές μας στα Σαρακοστιανά
Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα-Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία

Τετ α τετ Πομπέο-Νετανιάχου την Πέμπτη στη Λισαβόνα

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εντός της εβδομάδας στη Λισαβόνα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επιβεβαιώνοντας δηλώσεις πηγών προσκείμενων στο περιβάλλον του Νετανιάχου νωρίτερα.

  Ο Πομπέο, ο οποίος συνοδεύει τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο του NATO στο Λονδίνο, αναμένεται να ταξιδέψει στην Πορτογαλία αργότερα σήμερα Τετάρτη και να παραμείνει στη χώρα της Ιβηρικής ως και αύριο Πέμπτη, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα και τον πορτογάλο ομόλογό του Αουγκούστου Σάντους Σίλβα, ανέφερε το αμερικανικό ΥΠΕΞ. Δεν διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου ποια ημέρα θα συναντηθούν με τον Νετανιάχου.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του ισραηλινού πρωθυπουργού, η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη, ενώ θα γίνουν επίσης την ίδια ημέρα χωριστές συναντήσεις των Πομπέο και Νετανιάχου με τον πορτογάλο πρωθυπουργό Κόστα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως δεν θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά τις επαφές αυτές.

Η συνάντηση ενδέχεται να έχει στόχο να τονωθεί πολιτικά ο Νετανιάχου, εν μέσω του πολιτικού αδιεξόδου στο Ισραήλ και την επίσημη απαγγελία κατηγοριών στον ηγέτη της ισραηλινής δεξιάς για τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Οι Πομπέο και Νετανιάχου αναμένεται να συζητήσουν για την «απειλή» του Ιράν, κάτι για το οποίο είχαν ήδη μιλήσει σε τηλεφωνική συνδιάλεξή τους την Κυριακή.

Πριν μεταβεί στην Πορτογαλία ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να κάνει έναν σταθμό στο Μαρόκο, την ώρα που ο Νετανιάχου δεν κρύβει πως θέλει να υπάρξει προσέγγιση με κάποιες αραβικές χώρες, ιδίως τις μοναρχίες του Κόλπου, με τις οποίες μοιράζεται την ανοιχτή εχθρότητα με το Ιράν.

Η συνάντηση Πομπέο-Νετανιάχου θα είναι η πρώτη αφότου οι ΗΠΑ μετέβαλαν, πριν από δύο εβδομάδες, την πολιτική τους όσον αφορά τους εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί πλέον ότι η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα αντίκειται στο διεθνές δίκαιο, θέση διαμετρικά αντίθετη με σειρά αποφάσεων του ΟΗΕ, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους Παλαιστίνιους και άλλους.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει το σχέδιό τους για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, την κατά Ντόναλντ Τραμπ «συμφωνία του αιώνα». Το σχέδιο επρόκειτο να παρουσιαστεί μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ τον Σεπτέμβριο, αλλά αυτές δεν ανέδειξαν καθαρό νικητή και η χώρα αναμένεται να καταφύγει εκ νέου στις κάλπες, για τρίτη φορά μέσα σε χονδρικά έναν χρόνο, στις αρχές του 2020.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist