Μετά την εντυπωσιακή φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στον Άγιο Νικόλαο και στην  Ελούντα το βράδυ του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου, σειρά παίρνει σήμερα στη Νεάπολη η φωταγώγηση του δημοτικού κήπου, βάζοντας με τον τρόπο αυτό μικρούς και μεγάλους για τα καλά σε κλίμα και πνεύμα Χριστουγέννων.
Οι καιρικές συνθήκες, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Από τις 4 το απόγευμα, εντός του κήπου μαθητές και καθηγητές του 1ου δημοτικού και νηπιαγωγείου Νεάπολης θα στήνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, θα γράψουν… γράμμα στον Άη Βασίλη και θα κάνουν face painting (ζωγραφική προσώπου).

Λίγο μετά τις 5, το 2ο δημοτικό και νηπιαγωγείο Νεάπολης θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη «Ξωτικοπαρέλαση» από το χώρο του σχολείου προς τον κήπο, για να πάρει σειρά με τα κάλαντα και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια της η Φιλαρμονική Νεάπολης στις 5.30. Μισή ώρα αργότερα, ο δημοτικός κήπος θα γεμίσει φως και «χρώματα» Χριστουγέννων ενώ λίγο μετά τις 6 οι χορωδίες του 1ου και του 2ουδημοτικού Νεάπολης θα τραγουδήσουν κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Η «μουσική σκυτάλη» θα περάσει έπειτα στο Φωνητικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής «Τσουγκράνες» από το Ηράκλειο που με τα ιδιαίτερα και ξεχωριστά ηχοχρώματα του θα δώσει έναν άλλο τόνο στη βραδιά. Το κλείσιμο της βραδιάς θα γίνει με πρόγραμμα που θα έχουν ετοιμάσει DJ’s.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ