Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.
Προ ημερήσιας διάταξης εργαζόμενοι στον ΟΤΕ επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για απολύσεις από την εταιρεία και ζήτησαν και έλαβαν την ομόφωνη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς ζήτησε την στήριξη και για τους εργαζόμενους του ΙΚΑ, αφού στο τμήμα των συνταξιοδοτήσεων για ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη υπηρετούν μόλις έξι υπάλληλοι που καλούνται να προετοιμάσουν τα δικαιολογητικά για τη συνταξιοδότηση χιλιάδων ασφαλισμένων με αποτέλεσμα πολύχρονες καθυστερήσεις.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου εξέφρασαν τη στήριξης τους ενώ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια θα στηρίξει την δίκαιη προσπάθεια να βρεθεί λύση, τονίζοντας πως θα επιδιωχθεί επαφή με την Διοίκηση του ΙΚΑ για να ζητηθεί λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται έντονο στην Αν. Κρήτη.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συζήτηση  για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του «Προγράμματος Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στη Θαλάσσια Περιοχή «Νότια της Κρήτης», επί της υφαλοκρηπίδας της Ελληνικής Δημοκρατίας, με Φορέα έργου την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ).