Τη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης όπου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και τα έργα που υλοποιούνται την τρέχουσα χρονική περίοδο στις κοινότητες Αγίου Στεφάνου, Ορεινού, Σταυροχωρίου, Σχινοκαψάλων αλλά και στην κοινότητα Αγίου Ιωάννη.

Μεταξύ των αναφερθέντων ήταν οι αναπλάσεις των παιδικών χαρών, η ανάπλαση στον Άγιο Παντελεήμονα, οι τσιμεντοστρώσεις δημοτικών δρόμων, η βελτίωση αγροτικής οδοποιίας, οι δεξαμενές άρδευσης και τα διαδημοτικά έργα των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε επίσης στην ένταξη του μεγάλου έργου του Βιολογικού του Μακρύ Γιαλού που πρόκειται να εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχής του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε:

«Όπως την προηγούμενη δημοτική περίοδο έτσι και σε αυτή που διανύουμε συνεχίζουμε να υλοποιούμε μικρά και μεγάλα έργα και παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού που αποτελεί μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή με μεγάλες προοπτικές αλλά και ανάγκες.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει νέα έργα για όλες τις κοινότητες της ΔΕ Μακρύ Γιαλού και την κοινότητα Αγίου Ιωάννη που δίνουν μόνιμες λύσεις σε προβλήματα δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες περαιτέρω προόδου για την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού.»