ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 19-4-2024
Ξεκίνησε να «μεταμορφώνεται» το «Minos Beach Art Hotel» με στόχο να γιορτάσει τα 60 χρόνια λειτουργίας του με ένα «φρεσκαρισμένο» πρόσωπο
Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: «Στη δικαιοσύνη όσοι κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις»
Εκτός Κρήτης διαιτητική τριάδα στο Επισκοπή-ΑΟΑΝ
Το Σαββατοκύριακο η τελική φάση της Σκακιστικής Πανεπιστημιάδας Κρήτης 2024
Διερευνάται καταγγελία για απόπειρα απαγωγής παιδιού στο Καλό Χωριό
Παρουσίαση της δράσης: «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη»
Στιγμές από το ΑΕ Λακωνίων-ΑΕ Νεάπολης
Ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΛ
Στην τελική ευθεία η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του του Δήμου Ηρακλείου και της UNICEF

Στο «κόκκινο» η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Σερβία

Πολλές πόλεις στη Σερβία και ιδιαίτερα το Βελιγράδι αντιμετωπίζουν εδώ και δύο εβδομάδες έντονο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η παρουσία οξειδίων του αζώτου, του άνθρακα και του θείου και σωματιδίων (PM2.5) έχει ανέλθει σε επικίνδυνα επίπεδα για τη δημόσια υγεία.

Το Βελιγράδι βρίσκεται μεταξύ των δέκα πόλεων, στο κόσμο, με τη μεγαλύτερη ρύπανση του αέρα. Οι αρχές καθημερινά συμβουλεύουν τους πολίτες της πρωτεύουσας και των πόλεων, όπου καταγράφεται επικίνδυνη ρύπανση του αέρα, να μην βγαίνουν έξω χωρίς ιδιαίτερο λόγο και να μην αερίζουν τα σπίτια τους.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς συγκάλεσε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου για να εξεταστεί η κατάσταση και να αποφασιστεί η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύμφωνα με τον οργανισμό δημόσιας υγείας της Σερβίας τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται διπλάσιος αριθμός ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα από τον μέσο όρο για αυτήν την εποχή.

Αμείλικτα είναι και τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αναφέρει ότι κάθε χρόνο στη Σερβία πεθαίνουν 6000 άτομα εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η ρύπανση του αέρα στις μεγαλουπόλεις της Σερβίας οφείλεται κυρίως στην κυκλοφορία αυτοκινήτων παλαιού τύπου που χρησιμοποιούν ντίζελ και στην χρήση ορυκτών καυσίμων στους σταθμούς τηλεθέρμανσης των πόλεων τους χειμερινούς μήνες.

Την ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι επιβαρύνει, επίσης, ο μεγαλύτερος σερβικός θερμοηλεκτρικός σταθμός στο Ομπρένοβατς, όπου χρησιμοποιείται λιγνίτης για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος όπως και  τα εργοστάσια στην βιομηχανική ζώνη του Πάντσεβο.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist