Μετά από 3,5 χρόνια θητεία ως διοικήτρια στο Νοσοκομείο Λασιθίου η Μαρία Σπινθούρη έκλεισε ένα κύκλο στην πιο δύσκολη θέση ευθύνης στο Λασίθι. Η δημόσια υγεία στο νομό Λασιθίου είχε ανέκαθεν ιδιομορφία, αλλά τα τελευταία χρόνια με δεδομένη την κρίση, την υστέρηση που έχει υποστεί η δημόσια υγεία στη χώρα, τα οικονομικά προβλήματα και τις ειδικές συνθήκες του Λασιθίου με την ύπαρξη τεσσάρων νοσοκομειακών δομών, τα προβλήματα έχουν κορυφωθεί και τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται. Η παρουσία δεκάδων γιατρών στο νομό, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, μερικές φορές και περισσότερων από άλλες περιοχές με αντίστοιχο πληθυσμό, δεν φτάνουν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες, ενώ οι ανάγκες διαρκώς διογκώνονται.

Σε αυτό το τοπίο ανέλαβε η Μαρία Σπινθούρη και είχε την διοίκηση του Νοσοκομείου Λασιθίου, όπως ονομάστηκε η διασύνδεση των νοσοκομείων του νομού. Νοσηλεύτρια Π.Ε. και Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, πήρε μια «ηλεκτρική καρέκλα», από την οποία δύσκολα θα μπορούσε να ξεφύγει αλώβητος κάθε Διοικητής.

Η ίδια, παρά τις κρίσεις, επικρίσεις ή και την αποδοχή από τα στελέχη του ιδρύματος, τον τοπικό τύπο και την κοινωνία, προσπάθησε να αφήσει το δικό της στίγμα αποχωρώντας από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λασιθίου και μέχρι την τελευταία μέρα, με οργανωμένο τρόπο παρουσίασε την δική της τεκμηρίωση για το έργο που έγινε επί των ημερών της, το οποίο καταγράφεται σε αρκετούς τομείς ως θετικό, χωρίς όμως να καταφέρει να αποδώσει τα μέγιστα, στο κρίσιμο ζήτημα, το οποίο και η ίδια επεδίωξε να δώσει λύση: Επαρκές νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.  

«Θα ήθελα περισσότερο προσωπικό»

«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα όταν κλείνει ένας εργασιακός κύκλος. Νιώθω ικανοποιημένη από αυτά που καταφέραμε μαζί με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου. Θα ήθελα να έχουν γίνει πολλά περισσότερα, παρόλα αυτά έγιναν αρκετά και το εισπράξαμε από τους πολίτες και τους ίδιους τους εργαζόμενους που εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη συνεργασία μας τα τρεισήμισι χρόνια. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και στο σύντομο απολογισμό που παρουσιάσαμε τα αναφέραμε. Θεωρώ πως θα συνεχιστεί η καλή προσπάθεια προς όφελος των πολιτών», δηλώνει η κα Σπινθούρη στην ΑΝΑΤΟΛΗ.

Η απερχόμενη Διοικήτρια δήλωσε πως θα είναι διαθέσιμη κατά το μεταβατικό στάδιο σε οτιδήποτε χρειαστεί η νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και της Υγειονομικής Περιφέρειας να μπορέσει να ενημερώσει σχετικά. «Για κάθε αρωγή, υποστήριξη, πληροφορία ή καθετί άλλο είμαι πάντα διαθέσιμη. Άλλωστε παραμένω στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα συνεχίσω να εργάζομαι στην οργανική μου θέση στο Βενιζέλειο», σημειώνει.

Αναφορικά με την δική της στόχευση και στο σημείο που η ίδια δεν είναι ικανοποιημένη, επιθυμώντας να έχουν γίνει περισσότερα η Κα Σπινθούρη τονίζει με σαφήνεια πως «παρά τις προσπάθειες που έγιναν, αλλά και τις προσλήψεις που έγιναν αυτή την περίοδο, θα ήθελα περισσότερο προσωπικό».