Ο βασικός λόγος που η κρίση ήταν βαθιά και διήρκεσε τόσα πολλά χρόνια, ήταν γιατί χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς, στην οικονομία μας, του ενός απέναντι στον άλλον. Η συνέπεια που δείχνει η Ν.Δ., υπηρετεί και την υπέρμετρη ανάγκη της ανοικοδόμησης αυτής της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ μας και των πολιτών στην πολιτική, των επενδυτών στην ελληνική οικονομία”, τόνισε μεταξύ άλλων ο νέος Γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου, στη συνέλευση της ΝΟΔΕ Λασιθίου το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Την συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου Γιώργος Μπαρμπούνης, παρουσία μελών της Ν.Ε., τους προέδρους των τοπικών οργανώσεων, στελεχών και φίλων του κόμματος.

“Εάν κάτι μας δίδαξε η οικονομική και κοινωνική κρίση που περάσαμε, είναι ότι οι πολίτες πλέον δεν τρώνε κουτόχροτο και δεν δέχονται αμάσητα υποσχέσεις που δεν εδράζονται σε πραγματικά δεδομένα. Και η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκαναν μια συνειδητή επιλογή, να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας και να θέσουν υπόψη του ελληνικού λαού το κυβερνητικό μας πρόγραμμα – και όταν αρχίσαμε την υλοποίηση αναλάβαμε και συγκεκριμένες δεσμεύσεις που είχαμε προηγουμένως προετοιμάσει πολύ καλά” υπογράμμισε ο κ. Στεργίου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, συζήτηση για όλα τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας ενώ τέθηκαν στο τραπέζι και θέματα οργάνωσης και προγραμματισμού των κομματικών οργανώσεων αναφορικά και με τις εκλογικές διαδικασίες που θα λάβουν χώρα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

“Αυτό που σε παλαιότερες εποχές, όταν ήμασταν και πάλι κυβέρνηση, στέρησε από την οργανωμένη βάση μας έναν ουσιαστικό ρόλο ήταν το γεγονός ότι δεν συζητούσαμε και δεν τοποθετούμασταν πολιτικά, μας έβαζαν στη γωνία και ασχολούμασταν με μικρά πράγματα αλλά πολιτικά ήμασταν ενεργοί μόνο στα χρόνια της αντιπολίτευσης και όχι της συμπολίτευσης. Αυτόν τον κανόνα που πράξαμε τώρα επί τρία χρόνια, θα πράξουμε και τώρα, η ΝΔ δεν θα μείνει στη γωνία, δεν θα μπει στη ντουλάπα και στη ναφθαλίνη για να ξαναβγεί όταν έχουμε ξανά εκλογές, δηλώνουμε παρόντες”, σημείωσε επίσης.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ