ΑρχικήΣητείαΠολιτισμόςΣτη Σητεία η τελετή απολογισμού και λήξης του έτους Ερωτόκριτου

Στη Σητεία η τελετή απολογισμού και λήξης του έτους Ερωτόκριτου

Από

Ημερομηνία

Ολοκληρώθηκε συνάντηση εργασίας στο  Δήμο Σητείας παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Ζερβάκη και με τη συμμετοχή υπευθύνων της Περιφέρειας και του Δήμου επί των πολιτιστικών καθώς και του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη π’ Αμβρόσιου από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός της τελετής απολογισμού και λήξης του έτους Ερωτόκριτου.

«Δεν θα μπορούσε να γίνει πουθενά αλλού αυτή η τελετή, παρά στην γενέτειρα του μεγάλου ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου» δήλωσε ο εντεταλμένος για θέματα πολιτισμού της Περιφέρειας και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Φασουλάκης.

Στο πλαίσιο της τελετής απολογισμού και λήξης , προγραμματίζεται ένα  τριήμερο εκδηλώσεων στις 13, 14 και 15 Μαρτίου με σκοπό να φωτίσει τη ζωή και το έργο του Κορνάρου, τη διαδρομή του Ερωτόκριτου και τον τρόπο που επηρέασε την τέχνη, όπως ανέφερε η κα Μαρία Γιαννακάκη μέλος του ΔΟΚΑΣ, Σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού και Δημοτική Σύμβουλος Σητείας. Θα γίνουν μεταξύ άλλων ομιλίες, ξενάγηση στον τόπο που έζησε και δημιούργησε ο ποιητής αλλά και  μουσικές εκδηλώσεις.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα