Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης του Αγίου Νικολάου με την τοποθέτηση κολωνακίων, την αλλαγή στη φορά και στην προτεραιότητα κίνησης των οχημάτων, η μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου αποτελούν ζητήματα που μονοπωλούν, σχεδόν, τις τελευταίες ημέρες τις συζητήσεις και απασχολούν εντόνως την καθημερινή πραγματικότητα των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός την περασμένη Δευτέρα παρέθεσε συνέντευξη τύπου αναφερόμενος διεξοδικά στα ζητήματα που δημιουργούνται και απαντώντας από την πλευρά του στα ερωτήματα και τις αιτιάσεις όσων αρνούνται να δεχθούν τις ρυθμίσεις.

Την δική του θέση κατέθεσε μέσω της ΑΝΑΤΟΛΗΣ και στο ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης. Αναφέροντας προτάσεις της υπηρεσίας που σύμφωνα με τη δική του γνώμη θα μπορούσαν να «αποφορτίσουν» τον κόμβο του Νοσοκομείου και να διευκολύνουν την καθημερινότητα των οδηγών.

Όπως μας λέει, η συγκεκριμένη πρόταση της Τροχαίας, που έχει ήδη από πέρυσι κατατεθεί στον Δήμο σε συνάντηση που είχε λάβει χώρα για το θέμα, περιελάμβανε να μονοδρομηθεί ο παραλιακός δρόμος από το σούπερμαρκετ του Μεθυμάκη προς τη γέφυρα της Λίμνης και το κομμάτι από το περίπτερο του Αμμουδίου έως το σούπερμαρκετ να είναι διπλής κυκλοφορίας. Με την μεγάλη κατηφόρα της Αστυνομίας να χρησιμοποιείται ώστε τα οχήματα να μπορούν να κατεβαίνουν στον παραλιακό, στο ύψος του καταστήματος, και να στρίβουν είτε αριστερά προς το Αμμούδι, είτε δεξιά  προς το κέντρο της πόλης. Και ταυτόχρονα, όπως αναφέρει, με τη χρησιμοποίηση του δρόμου αυτού της Αστυνομίας να γίνει και η μονοδρόμηση της ανηφόρας από το Αμμούδι – να είναι δηλαδή μόνο άνοδος και να απαγορευτεί η κάθοδος.

Επιπλέον, αφού σε όσους ανεβαίνουν την οδό Παλαιολόγου δίνεται η δυνατότητα περνώντας το β΄ δημοτικό σχολείο να στρίψουν δεξιά στην οδό Δίκτης και ακολούθως είτε αριστερά, είτε δεξιά στην οδό Εργατικής Εστίας, ο κ. Ζερβάκης σημειώνει πως θα μπορούσαν να μπουν κολωνάκια από την πλευρά του κυκλοφοριακού πάρκου επί της Δίκτης (στην αριστερή της δηλαδή πλευρά) ώστε να μην σταθμεύουν οχήματα και να μπορούν έπειτα να στρίβουν αριστερά από την οδό Δίκτης στην Εργατικής Εστίας που θα είναι μονοδρομημένη (θα μπορούν μόνο να βγαίνουν οχήματα προς την μεριά της Αστυνομίας). Αυτή η ρύθμιση, όπως εξηγεί ο Διοικητής της Τροχαίας, θα δώσει τη δυνατότητα να μην επιτρέπεται από το ύψος του «Μέλισσα» η κάθοδος προς το Αμμούδι με τη νησίδα η οποία τώρα υπάρχει – ανάμεσα σε ζαχαροπλαστείο και κυκλοφοριακο πάρκο  να φεύγει και να δύνανται έτσι τα οχήματα να ανέβουν από το Αμμούδι ελεύθερα με ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Όσοι θέλουν να πάνε προς Αμμούδι, να το κάνουν μέσω των προαναφερθεισών οδών – Δίκτης και Εργατικής Εστίας. «Κάποιος πολίτης που βρίσκεται είτε στο κέντρο είτε στο Νοσοκομείο και θέλει να πάει προς το Αμμούδι, πηγαίνει είτε μέσω του πάρκινγκ της λαϊκης αγοράς είτε μέσω της οδού Παλαιολόγου». Όπως λέει, ο δρόμος του κυκλοφοριακού πάρκου και η προαναφερθείσα νησίδα δεν έχουν λόγο ύπαρξης αφού οι πολίτες «μπορούν είτε κατευθείαν να πάνε προς την Δίκτης, είτε αριστερά στην Εργ. Εστίας και δεξιά στην Μακεδονομάχων» ενώ «στη νησίδα αυτή έχουν συμβεί και πολλά ατυχήματα, που φαίνεται από το ότι πολλοί προφυλακτήρες οχημάτων έχουν μείνει εκεί».

Με τις προτάσεις αυτές, όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζερβάκης, «αποσυμφορείται ακόμη περισσότερο ο κόμβος του Νοσοκομείου», καθώς λιγοστεύουν τα ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, επειδή όπως λέει μετά τον κυκλικό κόμβο του Νοσοκομείου τα κολωνάκια που έχουν μπει στην ευθεία προς την οδό Α. Παπανδρέου άλλαξαν θέση και ήλθαν πλησιέστερα στο πεζοδρόμιο, θα πρέπει τουλάχιστον να γίνει απότμηση μικρού μέρους της νησίδας μετά τον κόμβο, απέναντι στα κολωνάκια, ώστε να φαρδύνει λίγο ο δρόμος και να μην υπάρχει πρόβλημα στη διέλευση βαρέων οχημάτων (λεωφορείων, κλπ). «Κακά τα ψέματα, τα κολωνάκια αυτά πολλοί συμπολίτες μας δεν τα σέβονται και παρκάρουν έξω από αυτά, με αποτέλεσμα όταν ένα λεωφορείο θέλει να περάσει ένα όχημα που δεν έχει παρκάρει σωστά θα εμποδίζει τη διέλευση του».