18 μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας αποβλήθηκαν σήμερα για μία ημέρα εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ την Τσικνοπέμπτη εντός του χώρου του σχολείου.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής του σχολείου Γιώργος Περαντώνης σε ένα τμήμα εκτός από αναψυκτικά, κρέατα και γαριδοπατατάκια, μαθητές έφεραν και 4 μπουκάλια αλκοολούχων ποτών, ενώ ο ίδιος τους είχε προειδοποιήσει σχετικά να μην έχουν ποτά καθώς αντίστοιχο συμβάν με αλκοόλ είχε συμβεί και παλαιότερα.

O Σύλλογος Διδασκόντων συνεδρίασε παρουσία των 21 μαθητών του τμήματος αυτού. Από τα παιδιά αυτά συμμετείχαν στο συμβάν τα 15 και άλλα 3 από άλλο τμήμα, τα οποία και αποβλήθηκαν για μία ημέρα.

Επίσης, οι καθηγητές που θα συνοδεύσουν τις δύο εκδρομές του σχολείου – σε Χανιά και Αθήνα – δεν θέλησαν να δεχτούν τα παιδιά που συμμετείχαν, με το Σύλλογο να αποδέχεται την απόφαση.

Σήμερα, ο κ. Περαντώνης έβαλε 14 από τους 18 αυτούς μαθητές του σχολείου να γράψουν έκθεση με θέμα για τις “Καταστρεπτικές συνέπειες του αλκοόλ” για δύο περίπου ώρες.

Επίσης, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να κάνει μία εκδήλωση για το αλκοόλ στη γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους στο τέλος της χρονιάς στην οποία τα παιδιά που συμμετείχαν στο συμβάν θα παρουσιάσουν μία εργασία σχετικά με το αλκοόλ.

Ν.Σ.