Το 1ο Γυμνάσιο Σητείας και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, συνεργάστηκαν την περσινή σχολική χρονιά, 2018-2019, στο πλαίσιο  δράσεων πρόληψης ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που πραγματοποιεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με σχολεία της τοπικής κοινωνίας.

Από κοινού με μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και εκπαιδευτικούς φτιάξαμε ομάδα δράσης, με στόχο την υλοποίηση συλλογικών δράσεων πάνω σε ζητήματα που αφορούν στους μαθητές. Μέσα από συζήτηση αποφασίσαμε τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με θέμα τη λεκτική βία και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ως πρόβλημα στο σχολείο.  Η ταινία έχει τίτλο « Η φασαρία της σιωπής». Πρόκειται για συλλογική προσπάθεια, στην οποία διαθέσαμε προσωπικό χρόνο, ώστε να επεξεργαστούμε, από την αρχή, το σενάριο, τη σκηνοθεσία, την παραγωγή και το μοντάζ.

Αφού ολοκληρώθηκε η προσπάθεια, συναποφασίσαμε η ταινία μας  να λάβει μέρος στο διαγωνιστικό κομμάτι των βραβείων του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και στην 19η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio.

Η ταινία τιμήθηκε με ειδική μνεία των βραβείων του διαγωνιστικού τμήματος, στην κατηγορία: Ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας