Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις. 65 παραβάσεις είχαν βεβαιωθεί μέχρι και χθες το μεσημέρι στην περιφέρεια του Δήμου Αγίου Νικολάου – σε οχήματα και πεζούς, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού στην ΑΝΑΤΟΛΗ.

Όπως είπε σχετικά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης, τη Δευτέρα η Υπηρεσία αντιμετώπισε το πρόβλημα του συγχρωτισμού πολλών ατόμων σε κεντρική τράπεζα στον Άγιο Νικόλαο, φαινόμενο που πιθανόν να επαναληφθεί και σήμερα, καθώς οι περισσότεροι σπεύδουν να εξυπηρετήσουν συναλλαγές, όπως συντάξεις, επιδοτήσεις κλπ, λόγω των τελευταίων ημερών του μήνα.

Χθες το πρωί, όπως λέει, κατά τη διάρκεια ελέγχων διαπιστώθηκε ότι 10 με 15 άτομα ήταν συνωστισμένα εντός και εκτός κεντρικού καταστήματος τράπεζας και η Αστυνομία αναγκάστηκε να βεβαιώσει 8-9 παραβάσεις και να επιβάλλει τα αντίστοιχα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Ο κ. Ζερβάκης σημειώνει πως «οι τράπεζες θα μπορούσαν ίσως να κάνουν διαφορετικό προγραμματισμό με τους πελάτες τους» προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα συνωστισμού.

Προσθέτει δε, πως παρά το ότι η πλειονότητα δείχνει να κατανοεί και να συμμορφώνεται με τα μέτρα, υπάρχουν ακόμη μεμονωμένες περιπτώσεις συμπολιτών που εξακολουθούν να μην ακολουθούν τις οδηγίες – πηγαίνοντας π.χ. στο σούπερ μάρκετ χωρίς έγγραφα ή SMS.

Επίσης, συστήνει στους πολίτες που βγαίνουν από το σπίτι τους π.χ. για να πάρουν τον καφέ τους από ένα κατάστημα, να αποχωρούν έπειτα αμέσως και να μην στήνουν «πηγαδάκια» με άλλα άτομα σε πάγκους, τραπέζια, κλπ.