Αυτόματοι αναπνευστήρες αντί για αυτοκίνητα, παρασκευάζονται πλέον στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell, στο πλαίσιο της συνεργασία της εταιρείας με το σύστημα υγεινομικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση της επιδημίας από τον κορονοϊό COVID-19.

Η μετάβαση από την παραγωγή αυτοκινήτων στην παραγωγή αναπνευστήρων μέσα σε χρόνο ρεκόρ, είναι αποτέλεσμα της έντονης εργασίας πολλών υπαλλήλων της ισπανικής εταιρείας και της αλληλεγγύης.

Μία ομάδα μηχανικών σχεδίασε επιμελώς 13 πρωτότυπα, μέχρι την παραγωγή του οριστικού μοντέλοu. Το κλειδί του project βρίσκεται στον υαλοκαθαριστήρα. Το project παίρνει μορφή από τα γρανάζια των ταχυτήτων, τους άξονες του κιβωτίου και τον προσαρμοσμένο μηχανισμό του υαλοκαθαριστήρα. Ο στόχος είναι η κατασκευή αναπνευστήρων υψηλής ποιότητας. Κάθε αναπνευστήρας διαθέτει περισσότερα από 80 ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα και υπόκειται σε λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο και αποστείρωση με υπεριώδη ακτινοβολία. Ο τελικός αναπνευστήρας υφίσταται παρατεταμένες δοκιμές στα πλαίσια της διαδικασίας έγκρισης, μέχρι να πάει στα νοσοκομεία.