Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης δίδει οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χειριστούν οι επιχειρηματίες των ενοικιαζομένων τουριστικών καταλυμάτων τις ακυρώσεις που λαμβάνουν από πελάτες τους, μέχρι την εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων της κυβέρνησης με τα οποία αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων και των μονάδων ενοικιαζομένων διαμερισμάτων/ δωματίων. Σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας απευθυνόμενο στους επιχειρηματίες του κλάδου, αναφέρει:

«Πρώτα απ’ όλα, ευχόμαστε να είστε καλά στην υγεία σας και να ξεπεράσουμε σύντομα αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι.

Όπως έχετε ενημερωθεί, όλα τα  ξενοδοχειακά  και τουριστικά καταλύματα ανά το πανελλήνιο  έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κυβερνητική εντολή έως 30 Απριλίου 2020.

Επίσης ήδη γνωρίζετε ότι  οι περισσότεροι από τους  πελάτες μας σκέφτονται να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους για το καλοκαίρι του 2020, ενώ ένα ήδη αυξανόμενο ποσοστό από αυτούς,  έχουν ήδη προχωρήσει σε ακύρωση.

Σε πολλά καταλύματα του κλάδου μας και μέχρι την παραπάνω ημερομηνία είχαν πραγματοποιηθεί κρατήσεις  με τον όρο της μη επιστρέψιμης χρέωσης (non refundable). Όπως καταλαβαίνετε, οι κρατήσεις αυτές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν λόγω ανωτέρας βίας και επομένως θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στους πελάτες. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε  να προβείτε σ’ αυτήν την ενέργεια ούτως ώστε να δώσουμε στους πελάτες να καταλάβουν ότι κατανοούμε το τεράστιο πρόβλημα των ημερών που διανύουμε. Δεν πρέπει να κρατήσουμε χρήματα για υπηρεσίες που δεν μπορούμε να προσφέρουμε, αλλά και οι πελάτες μας δεν μπορούν να έρθουν για να τις απολαύσουν. Επίσης η ενέργεια αυτή θα εκτιμηθεί από τους επισκέπτες μας και θα είναι στα συν της επιχειρηματικότητας μας στο προσεχές μέλλον.

Για κρατήσεις πέραν της 30 Απριλίου και με τον ίδιο όρο θα μπορούσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον εν δυνάμει πελάτη μας να επιλέξει την μεταφορά της κράτησης σε ισάξια περίοδο της σαιζόν 2020 (εκεί που ημερομηνιακά οι τιμές είναι οι ίδιες). Ακόμα θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα  μεταφοράς  της κράτησης σε παρόμοια περίοδο της σαιζόν 2021, με ίδιους όρους και ίδια τιμή της αρχικής κράτησης. Ένας άλλος τρόπος είναι να ανταλλάξουμε την κράτηση δίνοντας ένα Voucher, για μελλοντική χρήση.

Όπως και να έχει όμως, το ιδανικό θα είναι να προσπαθήσουμε να έρθουμε σε μια συμβιβαστική λύση και να μην κολλήσουμε στους τύπους, γιατί τότε σίγουρα κάποιος θα είναι δυσαρεστημένος.

Καθώς ο τουριστικός κλάδος αντιμετωπίζει εξαιρετικές δυσκολίες σε παγκόσμιο επίπεδο, περιμένοντας ότι θα χαθεί ο ΜΑΙΟΣ αλλά και ο ΙΟΥΝΙΟΣ, με εκτιμώμενη πτώση 25% και πλέον , εμείς από την πλευρά μας, θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος τον περιστάσεων προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση με τις λιγότερες πιθανές απώλειες.

Σ’ αυτή την μάχη είμαστε όλοι μαζί και θα την κερδίσουμε ΜΕΝΟΝΤΑΣ στο ΣΠΙΤΙ»!