Στη διαδικτυακή live εκπομπή που διοργάνωσαν χθες, Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, η καμπάνια «Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη«, σε συνέργεια με τη διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης “omniatv” με στόχο να κάνουν μια αποτίμηση της κατάστασης μέσα από τις φωνές των επιστημόνων και των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας αλλά και την ψηλάφηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου για την επόμενη μέρα μετά τον κορωνοϊό, μίλησε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Γιώργος Μανουσάκης.
Στη συζήτηση τέθηκαν οι κρατικές πολιτικές διαχείρισης της δημόσιας υγείας, οι ηρωικές προσπάθειες των υγειονομικών και οι άμεσες διεκδικήσεις τους για το ΕΣΥ και τον Covid19.
Στο επίκεντρο, συγκεκριμένα, βρέθηκαν: στοιχεία και βιωματικές μαρτυρίες από την πρώτη γραμμή της μάχης: η κατάσταση του ΕΣΥ και των νοσοκομείων (αναφοράς κι μη), η επάρκεια εξοπλισμού και προσωπικού, οι διεκδικήσεις των υγειονομικών, αλλά και η ευρύτερη επιδημιολογική συζήτηση που αφορά την κρατική διαχείριση και την στάση των πολιτών: τεστ, μέτρα προστασίας και περιορισμοί, διαφορές διαχείρισης ανάμεσα στα κράτη.
Μπορείτε να ακούσετε την παρέμβαση του κ.Μανουσάκη από το 52:42 ως το 54:30

στο παρακάτω βίντεο:

 

Η εκπομπή προβλήθηκε live μέσα από τη σελίδα της Καμπάνιας Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη και από το κανάλι του omniatv στο youtube