ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΚαθημερινές απολυμάνσεις στις υπηρεσίες και τα οχήματα του Δήμου Χανίων

Καθημερινές απολυμάνσεις στις υπηρεσίες και τα οχήματα του Δήμου Χανίων

Από

Ημερομηνία

Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19) και για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, οι απολυμάνσεις όλων των χώρων στους οποίους στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου καθώς και όλων των οχημάτων καθαριότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι απολυμάνσεις αφορούν εφαρμογές μικροβιακού φορτίου, ενώ έχει καθιερωθεί η απολύμανση των οχημάτων καθαριότητας 3 φορές την εβδομάδα.

Οι απολυμάνσεις εκτελούνται από εξειδικευμένο συνεργείο και υπό την εποπτεία υγιειονολόγου, που έχει την ευθύνη του σχεδιασμού των εφαρμογών αλλά και της τήρησης των αυστηρών πρωτοκόλλων εξυγίανσης που ακολουθούνται στην απολύμανση εσωτερικών χώρων.

Έως τώρα πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις στα ΚΕΠ Δικαστηρίων, Ακρωτηρίου, Μουρνιών, Νέας Κυδωνίας και Σούδας, στο Δημοτικό Πάρκινγκ «ΚΥΔΩΝ», στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου Ακρωτηρίου, στα γραφεία του Μεγάρου Πάνθεον, στα γραφεία επί της οδού Γρηγορίου Ε΄, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Δημαρχείο Χανίων.

Βάσει προγραμματισμού, αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου, η απολύμανση των χώρων: της Δημοτικής Πινακοθήκης, του ΚΕΠ και των γραφείων Βαμβακόπουλου, του Δημοτικού Γηροκομείου, της Πολεοδομίας, της Δομής Αστέγων, της Δομή Γυναικών, του Κλειστού Γυμναστηρίου Κλαδισού, του Δημοτικού Αμαξοστασίου, των συνεργείων στην Πελεκαπίνα ενώ θα επαναληφθούν και οι απολυμάνσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

«Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση αυτής της νέας πραγματικότητας. Έχουμε επικεντρωθεί στην εφαρμογή μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας με κάθε μέσο που διαθέτουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Με καθημερινές απολυμάνσεις στο εσωτερικό των δημοτικών κτιρίων και καθαρισμούς περιοχών, δρόμων, δημόσιων χώρων, παρεμβαίνουμε όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο», τονίζει ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Επικουρικά στις απολυμάνσεις των υπηρεσιών και των οχημάτων, ο Δήμος Χανίων προχωρά στον καθαρισμό και στην απολύμανση περιοχών του Δήμου και έως ότου καλυφθούν όλες αυτές, με καθημερινές παρεμβάσεις σε δρόμους, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμος Χανίων είναι έτοιμος να προχωρήσει στην απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων και των αθλητικών χώρων με την λήξη των περιοριστικών μέτρων και πριν την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο.

Πρόσφατα άρθρα