950 συνολικά μάσκες προσέφερε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Τίτο Ταμπακάκη βρέθηκαν στο γραφείο του Διοικητή του ΓΝΑΝ Μανόλη Ανδρεαδάκη, παραδίδοντάς του τις μάσκες, βοηθώντας έτσι στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που επιτελεί αυτή την περίοδο όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Παρόντες στην παραλαβή των μασκών ήταν και ο γενικός συντονιστής για τον κορωνοϊό στα Νοσοκομεία του Λασιθίου Νίκος Μουδατσάκης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Γιώργος Μανουσάκης.

Οι 500 από τις μάσκες που προσέφερε η Μητρόπολη είναι κατασκευασμένες και ραμμένες, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ, με 100% βαμβακερό ύφασμα, από γυναίκες της περιοχής μας που έχουν στις οικίες τους ραπτομηχανές και προσφέρθηκαν να τις ετοιμάσουν, ενώ οι υπόλοιπες 450 είναι μάσκες έτοιμες, εργοστασιακές που αγόρασε και προσέφερε η Μητρόπολη.

Όπως δήλωσε ο Σεβασμιώτατος “η Εκκλησία πάντα είναι δίπλα στο ποίμνιό της, στο Σύστημα Υγείας και η Μητρόπολή μας δίπλα στα Νοσοκομεία της ποιμαντικής της δράσης”.

Ο κ. Ανδρεαδάκης ευχαρίστησε θερμά την Μητρόπολη για την δωρεά αυτή που θα διατεθεί στο προσωπικό του Νοσοκομείου “που έχει σηκώσει το βάρος όλης αυτής της κατάστασης και έχει ανταποκριθεί πλήρως” όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ.

Επίσης, η Μητρόπολη προσέφερε σήμερα άλλες 300 μάσκες στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο της Νεάπολης, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να ακολουθήσει και νέος κύκλος προσφοράς μασκών στα Νοσοκομεία.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου και του κ. Ανδρεαδάκη:

 

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ