Άδειες καρέκλες τοποθέτησαν χθες το απόγευμα οι καταστηματάρχες του Συλλόγου Καφέ Εστίασης της Ιεράπετρας σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 συλλόγων εστίασης από όλη την Ελλάδα, ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των επαγγελματιών εστίασης και τουρισμού «Empty Chairs».

Όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ-Εστίασης κ. Μάνος Μιχελαράκης «η κίνηση είναι καθαρά συμβολική με στόχο και σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει την κυβέρνηση προκειμένου να λάβει μέτρα και ελαφρύνσεις για το μέλλον και την επιβίωση των καταστημάτων μας καθώς επίσης και για τη διατήρηση των θέσεων που στηρίζουμε, αλλά και να εξυπηρετήσουμε τόσο τον συντοπίτη όσο και τον επισκέπτη προσφέροντάς του και φέτος υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Ξέρετε, είναι αποδεδειγμένο ότι το να απολαύσεις ένα καφέ, ένα ωραίο φαγητό ή ένα ποτό, αποτελεί εμπειρία που βελτιώνει την ποιότητα ζωής σου. Αυτή την εμπειρία θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου συνέχισε ότι «η σημερινή διαμαρτυρία, εκδήλωση θα την έλεγα εγώ, αποτελεί σίγουρα και μια αφορμή να επικοινωνήσουμε εμείς οι Σύλλογοι-Σωματεία, να ενώσουμε τις φωνές μας αλλά παράλληλα να προβάλλουμε τις πόλεις μας, που στηρίζουμε και μας στηρίζουν».

Κλείνοντας ο κ. Μιχελαράκης τόνισε ότι «εμείς εδώ όλοι, δεν είμαστε συνδικαλιστές, είμαστε το μέσο μετάδοσης της φωνής και άποψης όλων των συναδέλφων. Είμαστε εδώ για να επικοινωνήσουμε τα προβλήματά μας και τις θέσεις μας αλλά πάνω από όλα να συνεργαστούμε προς όφελος όλων».