Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας!
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο
Ανάβαση στην κορυφή Οξά
Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού

Εξώδικο Κραουνάκη σε Μπακογιάννη για τη συναυλία της Πρωτοψάλτη με το φορτηγό

Εξώδικο απέστειλε ο Σταμάτης Κραουνάκης προς τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, που δημοσιεύει το εξώδικο, η αποζημίωση που διεκδικεί ο Σταμάτης Κραουνάκης θα κατευθυνθεί σε πράξεις αλληλεγγύης προς καλλιτέχνες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Ο κ. Κραουνάκης διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε προκειμένου να δώσει την εκ του νόμου απαιτούμενη έγκρισή του για να ερμηνευτούν τραγούδια του, δεδομένο που αποτελεί παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων. «Επειδή κάθε μέλος του οικείου επαγγελματικού σωματείου ευρίσκεται αντιμέτωπο, έχοντας ψυχικά και οικονομικά καταρρεύσει, με την επιδεικτική αδιαφορία των ταγών -θεατών άμα, ίδετε πρωθυπουργό, και την παντελή αισθήματος αλληλεγγύης και σεβασμού προς τα πνευματικά δικαιώματα» επισημαίνει και συνεχίζει αποκαλώντας παράνομη την εκτέλεση των μουσικών του δημιουργημάτων ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία έγινε εν αγνοία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το εξώδικο:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

Του Σταμάτιου Κραουνάκη του Αντωνίου, κατοίκου Καλλιθέας Αττικής, οδός Αγνώστου Στρατιώτη, αρ. 1.

ΠΡΟΣ

Τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (N.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία «Δήμος Αθηναίων», που εδρεύει στην οδό Λιοσίων αρ. 22 και εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχο.

Κοινοποίηση προς:

1. Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, νομίμως εκπροσωπούμενο.

2. Την Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με την επωνυμία «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πειραιώς, αρ. 100, νομίμως εκπροσωπούμενης.

Tην 25η.04.2020 Υμείς διοργανώσατε με την συνδρομή και σύμπραξη της Α.Ε. υπό την επωνυμία <<Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Α.Ε.>> συναυλία εποχούμενη, άλλως <<κινητή συναυλία>> με την χρήση αγροτικού οχήματος. Ως σκηνικό χρησιμοποιήθηκε η καρότσα, ακριβής ορολογία, αγροτικού οχήματος όπου είχαν τοποθετηθεί οι συμπράξαντες στην μετάδοση ζωντανής μουσικής και τραγουδιών. Το ήθος και επιθυμία προς προσφορά των συμμετασχόντων αδιαπραγμάτευτη. Η δύναμη, ερμηνευτική επάρκεια και αξία της ερμηνεύτριας εξαίρετης συναδέλφου Αλκηστης Πρωτοψάλτη επίσης αδιαμφισβήτητη.

Η άρνηση της πολιτείας και κράτους όπως σήμερα εκπροσωπείται, να συνδράμει τους πόλους του πολιτισμού, λόγου, μουσικής και θεάματος δυστυχώς εκκωφαντική και δραματική. Κατά την εκτέλεση αυτού του θεάματος ακούστηκαν και εκτελέστηκαν ασφαλώς άρτια τραγούδια, τα οποία ανήκουν ως προς την γέννηση τους σε τρίτα άτομα, στους δημιουργούς τους, τα οποία και δεν συναίνεσαν στην δια του τρόπου αυτού χρήση τους. Χρήση η οποία έτυχε πολιτικής εκμετάλλευσης, απόλυτα σκηνοθετημένης όσον αφορά τα όσα έλαβαν χώρα έμπροσθεν του Μεγάρου Μαξίμου.

Το μικρό ή μεγάλο έργο μου όπως και κάθε δημιουργού, καλλιτέχνη και εκτελεστή απευθύνεται προς όλους με απώτερο στόχο την ένωση των ανθρώπων, την δημιουργία πολιτιστικών κοιτίδων, την πρόοδο και ενδυνάμωση θετικών συναισθημάτων.

Στη περίοδο της αναγκαστικής απομόνωσης και θεμιτού , υπέρ του κοινού οφέλους, των ατομικών δικαιωμάτων, η σκηνοθετημένη – πιστεύω ακράδαντα ερήμην των εκτελεστών του όλου επιχειρήματος συναδέλφων, μουσικών και ερμηνεύτριας επίδειξη λαϊκισμού εκ μέρους σας ακυρώνει αυθορί και παραχρήμα το δίκαιο αίτημα και αξίωση των δημιουργών και καλλιτεχνών εν γένει, δια την συμμετοχή τους στα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσής τους. Η αναγνώριση της αξίας και συμβολής στην επίτευξη ψυχικής και συναισθηματικής ισορροπίας στις δύσκολες υφιστάμενες συνθήκες του έργου κάθε δημιουργού και καλλιτέχνη, απαιτεί όχι την εργαλειοποίηση αυτού του ίδιου του έργου προς πολιτική εκμετάλλευση αλλά προς ψόγο όσων μέχρι τώρα είχε η πολιτεία επιδεικτικά αμελήσει να πράξει.

Η συναυλία αυτή, υπό το πρόσχημα της μέριμνας και ψυχικής ανάτασης των <<ελεύθερων πολιορκημένων>>, ενός εκάστου ημών που συνειδητά προστατεύει τον συνάνθρωπό του, διεξήχθη σε πλείστες γειτονιές της Αθήνας, με αφετηρία την Τεχνόπολη Αθηνών (περιοχή Γκάζι) και έκανε στάση μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, όχι αυθόρμητα αλλά λόγω αναγκαστικής πορείας και μάλιστα υπό την πλήρη σκηνοθετική σύμπραξη και παρουσία ΜΜΕ.

Με μεγάλη απογοήτευση, διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο της ως άνω εκδηλώσεως, ερμηνεύθηκαν ορισμένα από τα τραγούδια-δημιουργήματά μου, δίχως προηγουμένως να έχω ερωτηθεί προς τούτο, πολλώ δε μάλλον δίχως να έχω παραχωρήσει την εκ του νόμου απαιτούμενη άδεια και συγκατάθεση. Κατά τα ανωτέρω έλαβε χώρα χωρίς την αναγκαία άδεια, συναίνεση έγκρισή μου καθ υπέρβαση κάθε δικαιώματός μου δημόσια εκτέλεση μουσικής. Αυτό αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του δημιουργού-ιδιοκτήτη του πνευματικού έργου. Η αναφορά των και έκθεση των οικείων διατάξεων στην παρούσα είναι περιττή

Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την κραυγαλέα έλλειψη στοιχειώδους πρόνοιας και παράλειψης νομοθετικής δέσμευσης της πολιτείας δια την ενίσχυση όλων των καλλιτεχνών-δημιουργών μουσικών έργων, οι οποίοι έχουν πληγεί από την υγειονομική λαίλαπα επίθεση του covid-9 έχουν προσβάλει την προσωπικότητά μου δημιουργού, τραγουδοποιού, καλλιτέχνη και διασκεδαστή.

Επειδή κάθε μέλος του οικείου επαγγελματικού σωματείο ευρίσκεται αντιμέτωπο, μεσούσης της οικονομικής κατάρρευσης του, της επιδεικτικής αδιαφορίας των ταγών και θεατών, άμα ίδετε Πρωθ/ρό και παντελούς απουσίας αισθήματος αλληλεγγύης και σεβασμού προς τις πνευματικές δημιουργίες.

Επειδή η δημόσια εκτέλεση των μουσικών δημιουργημάτων μου με κοινό χιλιάδες πολίτες –μεταξύ αυτών και τον κ. Πρωθυπουργό της χώρας- διεξήχθη παρά το νόμο.

Επειδή η συμπεριφορά σας συνιστά προσβολή των πνευματικών δικαιωμάτων μου.

Επειδή οι συνθήκες πανδημίας είναι επιβαρυντικές ,πέραν του υπέρτατου αγαθού της υγείας και της ύπαρξης και εξασφάλισης των αναγκαίων και δια έναν έκαστο συνάδελφο-μουσικό δημιουργό ο οποίος δεν μπορεί να ενταχθεί στα χρηματοδοτικά μέτρα στήριξης και αντιμετώπισης των αρνητικών και τραγικά δυσμενών συνεπειών της υφιστάμενης υγειονομικής κατάστασης.

Επειδή ο Δήμος σας, έπραξε όπως δύναμαι να γνωρίζω ερήμην των μελών του Δ.Σ. και δεν μερίμνησε για την παραχώρηση της νόμιμης άδειας του δημιουργού, άδεια που εκ προοιμίου απαιτεί αναγνώριση δικαιώματος τρίτου, μέλους συλλόγου που πράττει υπέρ όλων των εγγεγραμμένων μελών του

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντονότατα για την παράνομη συμπεριφορά σας και Σας ΚΑΛΩ όπως απέχετε στο μέλλον από όμοιες ενέργειες.

Περαιτέρω, Σας ΚΑΛΩ, όπως εντός προθεσμίας 5 ημερών ενημερώσετε εγγράφως εμένα δια το ποσόν το οποίον προτίθεστε να καταβάλλετε, ποσόν το οποίον να είστε βέβαιοι θα διατεθεί δια τους πάσχοντες και αδυνατούντες να εξοικονομήσουν τα αναγκαία καλλιτέχνες δημιουργούς ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως μεριμνήσετε και πράξετε από κοινού με το σωματείο Ελλήνων δημιουργών προκειμένου για τη με νομοθετική ρύθμιση κάλυψη –ενίσχυση του συνόλου των καλλιτεχνών-μουσικών δημιουργών.

Τέλος, ΔΗΛΩΝΩ ότι επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μου ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής.
Πηγή: real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist