Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜια δράση σε εξέλιξη του 3ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου

Μια δράση σε εξέλιξη του 3ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Λίγες μέρες πριν διακοπεί η λειτουργία των σχολείων λόγω των έκτακτων μέτρων που επέβαλε η προστασία από την εξάπλωση του COVID 19, οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε μια πολύ σημαντική δράση με επίκεντρο το μείζον θέμα της καθαριότητας. Πιστεύοντας ακράδαντα πως βασικό στόχο του σχολείου αποτελούν η βιωματική μάθηση, καθώς και η ευαισθητοποίηση των μαθητών- αυριανών πολιτών σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μαθητών της Α΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αγίου Νικολάου κ. Γιώργο Βάρδα. Με αφορμή την επαναλειτουργία μας θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δράση αξίζει να μην ξεχαστεί λόγω των συγκυριών.

Ο προβληματισμός μας ξεκίνησε από μια δραστηριότητα παραγωγής λόγου που προτείνεται στο σχολικό εγχειρίδιο της Νεοελληνικής Γλώσσας Α΄ Γυμνασίου: «Στην περιοχή σας οργανώνεται από τον Δήμο και διάφορες οικολογικές ομάδες μια εκστρατεία διαφώτισης των πολιτών για τη μείωση της ρύπανσης και των σκουπιδιών. Η τάξη σας ανέλαβε να γράψει ένα κείμενο, το οποίο θα απευθύνεται στους μεγαλύτερους συμπολίτες σας. Αφού περιγράψετε την κατάσταση, να τους προτείνετε τρόπους με τους οποίους θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρύπανσης και των σκουπιδιών στην πόλη μας».

Σκεφτήκαμε πως θα ήταν ενδιαφέρον, αλλά και χρήσιμο, αντί για απλή συζήτηση μεταξύ μας και καταγραφή των σκέψεών μας πάνω στο εν λόγω θέμα, να κάνουμε πράξη αυτήν την εκστρατεία διαφώτισης των συμπολιτών μας. Έτσι, λοιπόν, καλέσαμε στην τάξη τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιώργο Βάρδα ως τo πλέον αρμόδιο πρόσωπο για να μας διαφωτίσει σχετικά.

Μέσα από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Αντιδήμαρχο, καθώς και χάρη στην καθοριστική συμβολή της κ. Μαρίας Δεμέτζου, προϊσταμένης στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα των παιδιών. Παράλληλα, δόθηκαν κατατοπιστικές πληροφορίες για το σημαντικό θέμα της καθαριότητας στον Δήμο μας μέσα από την προβολή βίντεο και παρουσιάσεων σε power point.

Η Διευθύντρια, οι καθηγητές και οι μαθητές της Α΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τόσο τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Βάρδα, όσο και την κ. Μαρία Δεμέτζου, που ανταποκρίθηκαν με τόση προθυμία στο κάλεσμά μας και αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους στην ενημέρωσή των παιδιών.

Οραματιστήκαμε και υλοποιήσαμε την όλη δράση μέσα σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με αυτές που βιώνουμε τώρα. Το επόμενό μας βήμα θα ήταν να δημιουργήσουμε ένα φυλλάδιο διαφώτισης των συμπολιτών μας με όλα όσα προέκυψαν από αυτή τη συζήτηση και να το διανείμουμε σε αυτούς, κάνοντας πράξη -βίωμα τη δραστηριότητα του βιβλίου μας. Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να το πραγματοποιήσουμε όταν με το καλό ξεπεράσουμε όλοι μας αυτήν την περιπέτεια! Είναι μια δράση που παραμένει σε εξέλιξη…

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Πρόσφατα άρθρα