Τηλεφωνική απάτη καταγγέλλει μέσω της ΑΝΑΤΟΛΗΣ ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων στον Άγιο Νικόλαο, κάτοικος της πόλης.

Η καταγγέλλουσα ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ πως δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες τηλεφώνημα από εμφανές αριθμό κινητού τηλεφώνου, με τον ομιλούντα να παρουσιάζεται με ένα συγκεκριμένο όνομα και μια συγκεκριμένη ιδιότητα σε τράπεζα και να τη ρωτά εάν έχει λάβει μέσω του Συλλόγου της κάποιο χαρτί για επιδοτήσεις που δικαιούται. Μόλις του απάντησε πως θα πάει στην τράπεζα, ο άγνωστος της αρνήθηκε με διάφορες προφάσεις, λέγοντάς της πως «σας το κάνω ως χάρη για να μην χάσετε τα λεφτά σας» και μόλις αυτή τον ρώτησε πού βρίσκεται, το τηλέφωνο έκλεισε.

Η καταγγέλλουσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη συγκεκριμένη τράπεζα και συνομίλησε με τον διευθυντή που της είπε πως το όνομα που του αναφέρει δεν υπάρχει. Επίσης, επικοινώνησε και με την Ασφάλεια Αγίου Νικολάου.

Όπως λέει η ίδια, και πέρυσι το καλοκαίρι είχε δεχθεί τηλεφωνήματα από άτομο που ισχυριζόταν ότι τηλεφωνεί εκ μέρους τράπεζας και ο οποίος της ανέφερε ότι ο Σύλλογος των Ενοικιαζόμενων δωματίων-καταλυμάτων είχε κάνει αιτήσεις για χρηματοδοτήσεις που δικαιούται κλπ. Ο άγνωστος έδινε το όνομα και τον αριθμό λογαριασμού τρίτου (εργαζόμενου, όπως ισχυρίστηκε, στην Εφορία) και ζητούσε από την καταγγέλλουσα να καταθέσει χρήματα για να γίνει άμεση εκταμίευση των χρημάτων.

Η ίδια πήγε τότε στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου όπου και κατήγγειλε επώνυμα το συμβάν, όπως αντίστοιχα έκανε και στο Σύλλογο Ενοικιαζόμενων δωματίων-καταλυμάτων. Από την Ασφάλεια, μάλιστα, την ενημέρωσαν πως δύο πολίτες έπεσαν στην παγίδα καταθέτοντας τα χρήματα αυτά που ζητούσε ο άγνωστος.

Οι πολίτες να έχουν το νου τους

Να υπενθυμίσουμε τη γενική κατεύθυνση που κατά καιρούς δίδεται από την Ελληνική Αστυνομία ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν στο νου τους ότι απάτες μέσω τηλεφώνου, e mail αλλά και μέσω φυσικής παρουσίας γίνονται σε όλη τη χώρα και ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.