Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, κατά την οποία, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και του αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Γουλιδάκη εγκρίθηκαν τα παρακάτω έργα αρμοδιότητας Π.Ε. Λασιθίου:

– Εγκρίθηκε διάθεση πίστωσης, διακήρυξη δημοπρασίας: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΙΤΗΣ, ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΘΙΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΑΝΥΕΛΗ ΣΗΤΕΊΑΣ, προϋπολογισμού 1.450,00 €,

– Εγκρίθηκε το  από 28-4-2020 (ολοκλήρωση 4-5-2020) πρακτικό Διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου εκτέλεσης  του έργου ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ Κ2-D2 ΜΕ ΝΕΑ, θέση Γωνιά Λακωνίων, προϋπολογισμού 55.000,00 €.

– Εγκρίθηκε δαπάνη και διάθεση πίστωσης 36.000,00 €, για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΛΚΕΘΕ), για την εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος «Εκτίμηση των επιδράσεων του λαγοκέφαλου στην αλιεία και το περιβάλλον».

– Εγκρίθηκε δαπάνη και διάθεση πίστωσης 25.000,00 €, για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ)  για την εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.

– Εγκρίθηκε η συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμήθειας προκατασκευασμένου οικίσκου για το Νοσοκομείο Σητείας στα πλαίσια  αντιμετώπισης του Κορωνοϊού (COVID-19) από την Π.Ε. Λασιθίου,  προϋπολογισμού 10.000,00 €.

– Εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης δαπανών της Π.Ε. Λασιθίου.