ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΕστίαση: Επιστροφή με τραπεζάκια έξω και αυξημένα μέτρα προστασίας

Εστίαση: Επιστροφή με τραπεζάκια έξω και αυξημένα μέτρα προστασίας

Από

Ημερομηνία

Με τα προβλεπόμενα μέτρα, άνοιξαν σήμερα και στο Ηράκλειο τα καταστήματα εστίασης, διαμορφώνοντας μια αρκετά πιο ζωηρή εικόνα στο κέντρο της πόλης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Μαρία Αντωνακάκη, η κίνηση είναι αρκετά ζωηρή και ο κόσμος πρόθυμος να επανέλθει στην παλιά του κανονικότητα, με την τήρηση των μέτρων όμως που έχουν ληφθεί.

«Οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης εδώ και αρκετές ημέρες, προετοίμαζαν τα καταστήματά τους προκειμένου σήμερα να είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των καταστημάτων τους. Είναι σαφές ότι έχουν γίνει όλα όσα προβλέπονταν και οι χώροι των καταστημάτων έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί. Μόνο με την πιστή τήρηση των μέτρων, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, ο οποίος πάντως σήμερα, δεν έδειξε να είναι πολύ διστακτικός. Από νωρίς το πρωί, στις καφετέριες υπάρχει κόσμος, αν και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με την εποχή προ κρίσης, καθώς στα καταστήματα, πλέον, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις, διαθέσιμα είναι περίπου τα μισά από τα καθίσματα που υπήρχαν» είπε η κ. Αντωνακάκη, η οποία διευκρίνισε ότι η επαναφορά στην κανονικότητα θα επιτυγχάνεται μέρα με την ημέρα και θα είναι πάντα συνδεδεμένη, με το πώς αποτυπώνονται οι εξελίξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου και ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Αμμουδάρας, Βασίλης Πετούσης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξήγησε ότι αυτό που επιχειρούν να κάνουν οι επιχειρηματίες, είναι να πείσουν τον κόσμο ότι υπάρχει ασφάλεια μέσα στα καταστήματα και πώς η ανησυχία εφόσον τηρούνται τα μέτρα, δεν θα πρέπει να τους κρατάει μακριά από συνήθειες που είχαν πριν από την κρίση της πανδημίας.

«Εμείς πέραν του καθαρισμού, της απολύμανσης και της τήρησης των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών, προκειμένου ο κόσμος να αισθάνεται ασφαλής, επιλέξαμε τα μαχαιροπήρουνα να καθαρίζονται, να απολυμαίνονται και να τοποθετούνται σε συσκευασία που κλείνει αεροστεγώς, Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι σιγά σιγά, οι άνθρωποι που μέχρι πριν μας επέλεγαν για τις οικογενειακές τους εξόδους, να ξεκινήσουν και πάλι να επισκέπτονται τα καταστήματά μας, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα που παρέμεναν κλειστά» εξήγησε ο κ. Πετούσης.

 

Πρόσφατα άρθρα