Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για το συλλαλητήριο για την υγεία
Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου σε Ανώγεια-Άγιο Υάκινθο (βίντεο)
Όλα έτοιμα για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία
Στο πλευρό των κατοίκων του Λασιθίου ο Χάρης Μαμουλάκης
Superyacht 1 δισ. δολλαρίων – Έχει δικό του αερόστατο
Εκδόθηκε η ΚΥΑ προκαταβολής 50% της κρατικής αρωγής για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο κατά τις πυρκαγιές του 2023
Κατώτατος μισθός: Το επικρατέστερο σενάριο που μελετά η κυβέρνηση
Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο ανθρώπων – Αγνοούνται άλλοι τέσσερις

Βραζιλία-κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 νεκροί σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ο αριθμός των ασθενών που κατέγραψε πως υπέκυψαν στην COVID-19 ανήλθε σε 1.039 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, με τον ημερήσιο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να ξεπερνά τα χίλια για τέταρτη φορά αφότου η εξάπλωσή της άρχισε να επιταχύνεται, την περασμένη εβδομάδα.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, νέο επίκεντρο της πανδημίας, θρηνεί πλέον 24.512 νεκρούς, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας τα οποία, όπως τονίζει μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας, είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Τις τέσσερις ημέρες ως τη Δευτέρα, η Βραζιλία ήταν η χώρα που μέτραγε τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών καθημερινά εξαιτίας της COVID-19 στον πλανήτη, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις ΗΠΑ, τη χώρα που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο (σχεδόν 100.000 νεκροί).

Ο ημερήσιος απολογισμός των ΗΠΑ δεν είχε ακόμη γίνει γνωστός όταν ανακοινώθηκαν τα νεότερα δεδομένα από τη Βραζιλία.

Στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 210 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφονται 391.222 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (+16.324 σε ένα 24ωρο).

Οι δύο πολιτείες που υφίστανται τα χειρότερα χτυπήματα είναι το Σαν Πάολο και το Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία βρίσκονται πολύ κοντά στον κορεσμό, όπως και σε πολιτείες στο βόρειο και στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η πολιτεία Σαν Πάολο θρηνούσε μέχρι το βράδυ χθες 6.423 νεκρούς επί συνόλου 86.000 και πλέον κρουσμάτων μόλυνσης, ενώ στο Ρίο, όπου η εξάπλωση του ιού πήρε ακόμη πιο ραγδαίο ρυθμό την τελευταία εβδομάδα, καταμετρώνται 4.361 θάνατοι και πάνω από 40.000 κρούσματα μόλυνσης.

Οι δύο πολιτείες επέβαλαν στα τέλη Μαρτίου μέτρα περιορισμού των πολιτών τους, παρά τη σφοδρή αντίσταση που προβάλλει ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου. Όμως η φύση αυτών των μέτρων δεν ήταν υποχρεωτική και δεν άρκεσαν για να εμποδίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Προχθές Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε πως συνεχίζει να συνιστά τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία ασθενών με ήπια συμπτώματα της COVID-19, αψηφώντας την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ) να αναστείλει «προσωρινά» τις κλινικές δοκιμές με αυτό το ανθελονοσιακό φάρμακο για προληπτικούς λόγους.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist