Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Κοράλ

Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Κοράλ

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η φετινή τουριστική σεζόν είναι ταυτόσημη με τις μεγάλες ανατροπές που επέφερε στην κοινωνία και την οικονομία ο κορονοϊός. Οι καθημερινές εξελίξεις, συζητήσεις, πληροφορίες και αναφορές γύρω από τον τουρισμό, επιβεβαιώνουν πως διάγουμε την πιο απρόσμενη, παγκόσμια τουριστική κρίση που δεν αφήνει κανένα τουριστικό προορισμό ανεπηρέαστο.

Με δεδομένη τη συνθήκη που έχει διαμορφωθεί, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο ορίζοντας των παραγόντων του τουρισμού περιορίζει μέχρι τον Ιούλιο και την έναρξη της φετινής σεζόν. Παράλληλα, έχουν ατονήσει οι επενδυτικές κινήσεις λόγω του γενικότερου κλίματος αστάθειας που καταγράφεται.

Κι όμως σε αυτό, το ομολογουμένως δυσμενές τοπίο, υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό σε τοπικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία Hines που επένδυσε στην Κρήτη με την εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων, όχι μόνο συνεχίζει κανονικά την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, αλλά επιταχύνει και την υλοποίηση του σχεδιασμού, αξιοποιώντας τις συνθήκες.  Συγκεκριμένα, ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις εργασίες ριζικής ανακαίνισης, ξεκινώντας από το Κοράλ το φετινό καλοκαίρι.

Ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας ήταν να αφήσει την φετινή χρονιά να εξελιχθεί με τα δύο ξενοδοχεία να λειτουργούν με τις σημερινές υποδομές και μετά το τέλος της τουριστικής χρονιάς να προχωρήσει στις ανακατασκευές για την πλήρη αλλαγή της εικόνας τους και την μετατροπή τους σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

Η ανατροπή του σχεδιασμού και η επιτάχυνση των εργασιών, έρχεται πλέον ως μια επιλογή που προκύπτει από τις εξελίξεις στη φετινή θερινή περίοδο, όπου είναι βέβαιο πως δεν θα έχουμε την ίδια τουριστική κίνηση με τις προηγούμενες χρονιές. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να μην χαθεί χρόνος και να προχωρήσουν οι εργασίες ανακατασκευής, σ’ ένα από τα δύο ιστορικά ξενοδοχεία που βρίσκονται στον αστικό ιστό της πόλης.

 

Θα είναι έτοιμο την ερχόμενη άνοιξη

Θέλοντας να ξεκινήσει νωρίτερα την υλοποίηση των υποδομών, για την μετατροπή τους σε πολυτελή, σύγχρονα, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, η εταιρεία είχε καταθέσει σχετικό αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου, το οποίο και εγκρίθηκε.

Το Κοράλ εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο για να λειτουργήσει, πλήρως ανακαινισμένο, εντυπωσιακό και πολυτελές τον Μάιο του 2021. «Αυτός είναι ο στόχος», όπως επιβεβαιώνει ο διευθυντής των δύο ξενοδοχειακών μονάδων Ερμής και Κοράλ Θεόδωρος Δημάκης.

Είναι προφανές, πως η κίνηση αυτή, αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της τουριστικής σημασίας της περιοχής. Καθώς υπενθυμίζει πως ο Άγιος Νικόλαος εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς στον επενδυτικό τουριστικό χάρτη της Κρήτης και της Ελλάδας. Ακόμα και σε περιόδους πρωτοφανών κρίσεων, που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία, όπως αυτή που διάγουμε με την πανδημία του κορονοϊού, η περιοχή εξακολουθεί να έχει μεγάλη σημασία στον τουριστικό χάρτη. Το γεγονός πως η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή υποδομή που θα αντικαταστήσει το Κοράλ θα είναι «ένα στολίδι για την περιοχή και τον τόπο», όπως βεβαιώνει ο κ. Δημάκης που γνωρίζει το σχεδιασμό, αποτελεί το θετικότερο μήνυμα για το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής σεζόν και το πιο ευοίωνο για την πορεία που έχει ένας τόπος που ξεπέρασε το μισό αιώνα τουριστικής πορείας κι έχει ξεκινήσει ν’ ανανεώνει τις τουριστικές υποδομές του. Άλλωστε, αυτό είναι το πιο εμβληματικό έργο που αναδεικνύει την ανανέωση των τουριστικών υποδομών στην πόλη.

Δώρισε υλικοτεχνικό εξοπλισμό

Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, η εταιρεία λειτουργώντας με πνεύμα Εταιρικής  Κοινωνικής ευθύνης αποφάσισε να στηρίξει τοπικές κοινωνικές δομές και φορείς, δωρίζοντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει σήμερα το ξενοδοχείο Κοράλ, πριν προχωρήσει στην ανακαίνιση. Είναι μία κίνηση που έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη ιστορία προσφοράς που έχουν δημιουργήσει παραδοσιακές τουριστικές εταιρείες στον Άγιο Νικόλαο στοιχείο που αποτελεί μια θετική αφετηρία για τον τρόπο λειτουργίας στον τόπο.

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα