Συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων ενεργοποίησης δικαιωμάτων για τους παραγωγούς. Η διαδικασία, όπως έχει γίνει γνωστό, θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου.

Μετά την άρση των περιορισμών πλέον οι παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται και αυτοπροσώπως στην Ένωση Σητείας για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Φυσικά έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό και για τους εξυπηρετούμενους και για τους εργαζόμενους στην Ένωση.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σητείας κ. Μανόλης Μαυροματάκης με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη τόνισε ότι “θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για να ολοκληρωθούν χωρίς καθυστέρηση οι αιτήσεις εμπρόθεσμα και κυρίως με αίσθημα ευθύνης για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τη δικαιούμενη επιδότηση. Οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα γραφεία της Ένωσης είναι ανοικτά από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 7.30 έως τις 15.30. Τις ίδιες ημέρες και ώρες λειτουργεί ανάλογα τμήμα εξυπηρέτησης στο Συνεταιρισμό Κουτσουρά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετούνται με φυσική παρουσία στα γραφεία. Αν πρόκειται για απλή ενεργοποίηση μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά στο email της Ένωσης info@sitiaunion.gr. Σε καθημερινή βάση θα υπάρχει και συνεργείο στα χωριά προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι παραγωγοί μας», πρόσθεσε ο κ. Μαυροματάκης.

 

Για τις μεταβιβάσεις

«Επειδή υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παραγωγών για μεταβίβαση επιδότησης και επειδή χρειάζονται συγκεκριμένα δικαιολογητικά και ιδιαίτερη μέριμνα στην διαδικασία της μεταβίβασης ώστε να μην υποστεί καμία μείωση η επιδότηση, φροντίσαμε να τους ενημερώσουμε με ειδικό μήνυμα ώστε να γίνει τηλεφωνική επικοινωνία για ενημέρωση και όλη η διαδικασία να ολοκληρωθεί με ραντεβού στον κάθε παραγωγό από ειδικό τμήμα εργαζομένων, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για όλες τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να προκύψουν.

Οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων θα γίνονται μόνο στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Θεωρώ ότι έχουμε οργανώσει πολύ καλά και σε όλα τα επίπεδα την διαδικασία που αφορά όλα τα σημεία της επιδότησης από την απλή, την προσθήκη αγροτεμαχίων κι όλες τις περιπτώσεις που αφορούν την μεταβίβαση», εξήγησε.

 

Για την ορθή υποβολή

«Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, έχουμε μόνιμο προσωπικό, το οποίο ασχολείται όλο τον χρόνο με τις επιδοτήσεις, γεωπόνο- μελετητή για όλα τα αγροτικά προγράμματα κι αυτή η στελέχωση μαζί με την συνέπεια και την υπευθυνότητα που διακρίνει τόσο την διοίκηση, όσο και τους εργαζόμενους είναι η εγγύηση για την σωστή και σοβαρή δουλειά που γίνεται στην Ένωση Σητείας και δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα στις επιδοτήσεις, στο 90% των παραγωγών που προτιμούν την Ένωση Σητείας.

Μάλιστα η Ένωση έχει γίνει δέκτης επισημάνσεων από πολλούς παραγωγούς ότι δέχονται τηλεφωνήματα από διάφορους, οι οποίοι χρησιμοποιούν την Ένωση Σητείας για να προσελκύσουν και να επηρεάσουν τους παραγωγούς να κάνουν την αίτηση σε αυτούς. Θέλω να τονίσω ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να διασταυρώνουν με κάθε τρόπο την αυθεντικότητα των τηλεφωνημάτων γιατί το πρόβλημα δεν είναι πού θα γίνει η αίτηση, αλλά η διαδικασία για την ορθή υποβολή και το οικονομικό αποτέλεσμα που θα έχει η επιδότηση.

Για πλήρη, ασφαλή κι υπεύθυνη ενημέρωση μπορούν οι παραγωγοί να απευθύνονται στα τηλέφωνα 284302991, 29997 -99, 2843051477 και στο site της Ένωσης WWW.sitiaunion.gr. Είμαστε στην διάθεσή τους και παρακαλούμε και τους παραγωγούς να τηρήσουν κι εκείνοι από την πλευρά τους τα μέτρα προστασίας και κυρίως να προσέρχονται, όπως επιβάλλεται, με μάσκα για να μένουμε ασφαλείς», κατέληξε ο κ. Μαυροματάκης.