Θετικά είναι τα νέα που μετέφερε χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στον Άγιο Νικόλαο Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης, αναφορικά με το θέμα της δημιουργίας των φοιτητικών εστιών στα Λακώνια, δίπλα στις εγκαταστάσεις του Τμήματος. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο, έχει παραχωρηθεί με δωρεάν στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. από τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Όπως μας είπε ο κ. Παναγιωτάκης, η σχετική γραφειοκρατική διαδικασία από την πλευρά του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου προχωρεί, με τον φάκελο με τις σχετικές μελέτες (χωροθέτηση εστιών, τι θα περιλαμβάνουν, κλπ.) να αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να αποσταλεί από το Ίδρυμα στο Υπουργείο Παιδείας. Σημειώνεται πως το έργο αναμένεται να προχωρήσει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).

Η όλη διαδικασία, τονίζει ο πρόεδρος του Τμήματος, «είναι σε εξέλιξη και δρομολογείται» και αφορά στη δημιουργία εστιών που θα χωρούν συνολικά 100 φοιτητές.