Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου στον Άγιο Νικόλαο, στον λιμάνι της πόλης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. H αυξημένη ανάγκη για αίμα εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του «Χαμόγελου του Παιδιού» και υλοποιείται με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αγ. Νικολάου και το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Την διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συζήτηση του πρόεδρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλου με το δήμαρχο του Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, με την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη, με το πρόεδρο του Νοσοκομείου κ. Μανώλη Ανδρεαδάκη, με τον αντιδήμαρχο κ. Θωμά Χαριτάκη, με το Διευθυντή του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Μανώλη Ματαλλιωτάκη και με την προϊστάμενη του Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Λασιθίου κ. Μαρία Μωυσάκη. Την παρουσίαση έκανε η συντονίστρια Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης στο «Χαμόγελο του παιδιού» κ. Χρυσή Μπομποδάκη.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος ευχαρίστησε όλους τους συμπράττοντες φορείς, τόσο για την υποστήριξη των εθελοντικών αιμοδοσιών, όσο και για τη συνεχή και ουσιαστική συνδρομή στην υλοποίηση των δράσεων του Οργανισμού. Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε και προς τους ανθρώπους των Τμημάτων Αιμοδοσίας για τη σημαντική τους συμβολή στην υλοποίηση των δράσεων, αλλά και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα:
«Υποστηρίζουμε την τεράστια προσπάθεια αλληλεγγύης και προσφοράς που επιτελείται την κρίσιμη αυτή περίοδ,ο ώστε να εξασφαλίσουμε σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος. Στο πλαίσιο αυτό, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” σε συνεργασία με τους Δήμους και τα Δημόσια Νοσοκομεία, στηρίζει το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.
♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Τρίτης 2 Ιουνίου