Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου και των Δήμων του Νομού Λασιθίου, με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων για την κοινή αντιμετώπιση των θεμάτων που θα προκύψουν από την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων την τρέχουσα θερινή περίοδο  αλλά και μετά απ’ αυτήν, εν μέσω πανδημίας στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στην σύσκεψη παρευρέθησαν εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη, ο Κωνσταντίνος Φασουλάκης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Απόδημου Ελληνισμού, η Εφη Κουτεντάκη  Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, η Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη  Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Ανδρουλάκης και Γιώργος Τσιφετάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης, Δήμου Οροπεδίου Δημήτρης Τζιράκης, η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας Μαρία Σακκαδάκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Αγίου Νικολάου Λευτέρης Ραφαϊλάκης, και  άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ύπαρξης σοβαροτάτων προβλημάτων στον χώρο του πολιτισμού που προκάλεσε η πανδημία, θέτοντας σε αναμονή τα προγράμματα καλοκαιρινών εκδηλώσεων που σε πολλές περιπτώσεις είχαν ήδη καταρτιστεί. αλλά και η προτεραιότητα όλων στην διαφύλαξη και προστασία της υγείας των πολιτών.

Εξετάσθηκε η προοπτική αποσπασματικής λειτουργίας χώρων πολιτισμού τους καλοκαιρινούς μήνες,  η διοργάνωση θεατρικών και μουσικών παραστάσεων για λίγους θεατές και ολιγομελή σχήματα. Επιβεβαιώθηκε ότι πρέπει να τηρούνται τα ισχύοντα μέχρι σήμερα μέτρα προφύλαξης,  στις όποιες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν και η προσέλευση του κόσμου να γίνεται κάτω από συγκεκριμένους κανόνες. Ταυτόχρονα και εν αναμονή της έκδοσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα καθορίσουν τις περαιτέρω ενέργειες, αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην ενημέρωση των εμπλεκομένων, φορέων, σχημάτων, συλλόγων κ.λ.π. καταλήγει το δελτίο τύπου της Π.Ε. Λασιθίου.