Ο θρυλικός οδηγός αγώνων, Ιαβέρης, κατά κόσμον Τάσος Μαρκουίζος, μίλησε στο LIVETALKS και στην εκπομπή “Βασικά, καλημέρα σας” για τα τροχαία και την παιδεία του Έλληνα οδηγού. Αφορμή, η αύξηση των τροχαίων και των θυμάτων τις τελευταίες μέρες που μεγαλώνουν, δυστυχώς, τη “μαύρη λίστα”.

Ο Ιαβέρης αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του Έλληνα πίσω από τιμόνι με σκληρή γλώσσα, τόνισε τις παθογένειες, ενώ αναφέρθηκε στη γενοκτονία που συντελείται στους ελληνικούς δρόμους.

“Εγώ περίμενα τη φρενίτιδα στους δρόμους από τους Έλληνες οδηγούς μετά την καραντίνα. Μόνο που τα ΜΜΕ αντί να επικεντρώνονται σε αυτό, στέκονται στον τουρισμό εν μέσω κορωνοϊού, στα μέτρα ασφαλείας και το συνωστισμό στις παραλίες. Κανονικά θα έπρεπε να αναφέρονται στην κατάρα στους δρόμους, γιατί περί κατάρας πρόκειται”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πασίγνωστος οδηγός αγώνων που έχει γράψει τη δική του ιστορία στους δρόμους, αναφέρθηκε και στην Κρήτη: “Υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα από το νεκροφιλήσει ένας γονιός το παιδί του; Ποιοι είναι αυτοί που φεύγουν; Οι γέροντες; Διαβάζουμε για 14χρονους, 18χρονους, 20χρονους. Αυτοί θα γίνονταν γονείς, θα έκαναν παιδιά. Λένε στην Κρήτη για τον ΒΟΑΚ. Δεν φταίει ο ΒΟΑΚ, αλλά ο βόας και ο κροταλίας που έχουν ορισμένοι στο κεφάλι τους! Είναι γνώρισμα του Έλληνα οδηγού, όχι του Κρητικού. Στους Κρητικούς υπάρχει μία στραβωμάρα όσον αφορά στο αλκοόλ και με τις πιστολιές. Εγώ δεν καταλαβαίνω, αυτοσεβασμός δεν υπάρχει; Είναι κατάρα να θάβεις το παιδί σου! Ο Έλληνας είναι ασυνείδητος και παρτάκιας!»

Όσοαν αφορά για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν, υπογράμμισε: “Τα Μέσα πρέπει να κάνουν αυτό που γινόταν την περίοδο της καραντίνας, να παίζουν συνέχεια σποτάκια. Ακόμα και να σπέρνουν τον πανικό. Όταν έχεις να κάνεις με ανάγωγο λαό, τότε πρέπει να πανικοβληθεί. Να γίνει αντιγραφή του COVID system. Θυμάστε τι γινόταν στα κανάλια στην καραντίνα; Έδειχναν φέρετρα, μιλούσαν για νεκρούς και νέους τάφους. Μπήκε ένας πανικός στα σπίτια, αυτό λοιπόν πρέπει να γίνει. Να δείχνουν στον κόσμο ακρωτηριασμένους ανθρώπους και λευκά φέρετρα. Κλείνουν σπίτια, το καταλαβαίνετε; Χρειαζόμαστε βούρδουλα! Παντού αστυνομία και τιμωρίες. Και ποινικές και οικονομικές”.

Και συνέχισε: “Όταν κάποιος περνάει με κόκκινο φανάρι είναι εγκληματική ενέργεια με πρόθεση. Είναι σίγουρο ότι θα σκοτώσεις κάποιον! Δεν σου ξέφυγε και το πέρασες, αλλά το έγραψες στα παλιά σου τα παπούτσια! Δεν σε ενδιαφέρει ούτε η ζωή σου ούτε η ζωή των άλλων. Ποιος πολιτικός θα αλλάξει το νόμο και θα κάνει κακούργημα τις πράξεις των ψηφοφόρων; Κανένας! Δεν είναι θέμα να αποκτήσουμε καλούς οδηγούς, αλλά καλούς ανθρώπους. Αυτό θα έπρεπε να διδάσκεται! Το πιο σημαντικό μάθημα στα παιδιά που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία είναι πώς να βγαίνουν ζωντανά, να αποκτήσουν καλή διαγωγή”.