Το Σαββατοκύριακο ο αγώνας «Giro Di Neapoli»
Κατανυκτικός εσπερινός και ομιλία
«Giro Di Neapoli» από τον Π.Ο. “Δρήρος”
Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου στο Eudamus 2024
Μ. Πεπόνης: Το Λασίθι ενωμένο και δυνατό αποδεικνύει ότι έχει φωνή και στέλνει “μήνυμα” για την υγεία σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)
Προσοχή στις αγορές μας στα Σαρακοστιανά
Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα-Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον άδικο χαμό του Μανόλη Κριτσωτάκη
Πτώση 8,9% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο
Στο Ευρωκοινοβούλιο το χαρούπι, ο διατροφικός θησαυρός της Κρήτης

Στις 6 Δεκεμβρίου ορίστηκαν οι βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα

Οι εκλογές για την ανανέωση του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, του μοναδικού θεσμού της χώρας που ελέγχεται σήμερα από την αντιπολίτευση, θα διεξαχθούν στις 6 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε χθες το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE), μια ψηφοφορία που η αντιπολίτευση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρει.

«Ανακοινώνουμε την 6η Δεκεμβρίου 2020 για την εκλογική διαδικασία (για) την Εθνοσυνέλευση της περιόδου 2021-2026», δήλωσε η επικεφαλής του CNE Ίντιρα Αλφόνσο σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Η αντιπολίτευση ελέγχει την Εθνοσυνέλευση από το 2016 και ο σημερινός επικεφαλής του Σώματος, Χουάν Γκουαϊδό, αναγνωρίζεται από δεκάδες χώρες ως ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας, μετά την αμφισβητούμενη επανεκλογή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο το 2018.

Τα κύρια κόμματα της αντιπολίευσης έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρουν αυτές τις βουλευτικές εκλογές, καθώς δεν αναγνωρίζουν τις αποφάσεις του πρόσφατα διορισμένου CNE με την αιτιολογία ότι ορίστηκε παράνομα από το Ανώτατο Δικαστήριο που ευθυγραμμίζεται με την κυβέρνηση.

«Οι Βενεζουελάνοι δεν θα συμμετάσχουν σε μια φάρσα, όπως δεν το κάναμε τον Μάιο του 2018», έγραψε ο Γκουαϊδό στο Twitter, αναφερόμενος στην επανεκλογή του Μαδούρο που μποϊκόταρε η αντιπολίτευση. «Επιλέγουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και σε δημοκρατία».

Η απώλεια ελέγχου της Εθνοσυνέλευσης θα περιπλέξει τη θέση του Γκουαϊδό.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist