Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο τόνισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μανόλης Πεπόνης στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη την Πέμπτη στο Επιμελητήριο Λασιθίου.

Ο κ. Πεπόνης καυτηρίασε το περίπλοκο και ελλιπές σύστημα ενίσχυσης των εποχικά εργαζομένων που καταδικάζει πλήθος κατοίκων του νομού που εξαρτώνται από τον τουρισμό, σε τραγική κατάσταση. Ψηφίστηκε ένας νόμος για τη στήριξη των εργαζομένων και ακολούθησαν δέκα ΚΥΑ που στην ουσία τον ακυρώνουν, τόνισε.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η πολιτική επιδότησης εργασίας και όχι επιδότηση ανεργίας, ενισχύοντας τόσο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να σταθούν στα πόδια τους και να στηριχθούν και οι εργαζόμενοι ώστε να μη νιώθουν επαίτες, μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Επίσης, τόνισε πως “ο κ. Βαρκαράκης δεν θα πρέπει να είναι υπηρεσιακός όπως ο ίδιος ανέφερε, αλλά κανονικός πρόεδρος των ξενοδόχων, δεν μπορεί μια περιοχή όπως Μεραμπέλλο να μην έχει Ένωση Ξενοδόχων, είναι θεσμικό κενό”.

“Λογιστές, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια της παράκρουσης με τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό νόμων και Κ.Υ.Α.” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Βίντεο: Νίκος Σγουρός