Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Ανησυχία για τα 36 εισαγόμενα, από τα 43 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Τα 20 είναι από τη Σερβία

Ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.Όπως γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας, επιβεβαιώθηκαν 43 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός έχει φτάσει 3562.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 43 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3562, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

852 (23.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 (54.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα 43 νέα κρούσματα – Τα 36 είναι εισαγόμενα

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 43 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 3.562.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, από τα νέα αυτά κρούσματα η συντριπτική πλειοψηφία (συνολικά 36) είναι εισαγόμενα και συγκεκριμένα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν στον Προμαχώνα. Τα 20 κρούσματα προέρχονται από τη Σερβία και τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών.

Από τα υπόλοιπα νέα κρούσματα, τα 4 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τα 2 στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου και 1 στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Εκλεισαν τα σύνορα για τη Σερβία

Την Κυριακή, ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα απαγορεύει την πρόσβαση υπηκόων Σερβίας στη χώρα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, από τις 6 Ιουλίου. Η κυβέρνηση έλαβε αυτή την απόφαση εξαιτίας της έξαρσης κορωνοϊού στη γειτονική χώρα.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
www.real.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist